Sneller op de fiets!

België, Soumagne

Vanmorgen na het tent inpakken m’n boek uitgelezen en wederom heerlijk ontbeten in de zon (bofkont). Het boek ‘De grijze jager’ leest lekker makkelijk weg en speelt zich af in een niet bestaande wereld. Af en toe moet ik gewoon hardop lachen! Gelukkig zijn er nog meer delen, dus ik kan deze vakantie vooruit. Even voor 10:00 fietste ik door Maastricht. Een mooie stad maar ik had er geen zin in en kende het wel dus door! Vrij plotseling moest er best serieus geklommen worden. Boven werd duidelijk dat het ook best een beroemd stekje is, de Sint Pietersberg, ik kon mij niet herinneren dat ik hier al was geweest, het fort op de top was wel oké maar geen fotomoment. De kalksteengroeve daarna was wel echt supermooi! De Sint Pietersberg weer af had ik een dejavú. Zo steil met bochten ik wist zeker dat ik deze afdalingen jaren geleden omhoog ben geklommen. Lopend welteverstaan en in de stromende regen. Ik weet het nog zo goed omdat het ook lopend met zware fiets amper te doen was. Blijkbaar was ik toen zo klaar met de dag dat ik die hele kalksteengroeve gemist heb. Ik fietste verder langs de Maas zo dwars door Luik. Het is met de auto al niks, maar vanaf de fiets was het niet veel mooier. Wel echt wonderlijk dat ik heel Luik heb doorkruist met maar 1 verkeerslicht. Ik weet zeker dat de fietsroute langs het water heel veel sneller is dan met een auto! Dat was wel fijn maar een weekendje Luik? Nee dank je.
Na Luik passeerde ik een dorp waar de overstromingen van vorig jaar nog echt duidelijk waren. Er waren hele dijkwanden weggeslagen en deze werden nu hersteld, jeetje wat een catastrofe moet dat hier zijn geweest. Al eerder langs de Maas zag ik sporen van het hoge water. Veel plastic en textiel wel drie meter hoog in de bomen. Maar daar heeft niemand echt last van, het staat alleen wat lullig…. Het werd inmiddels echt wel warm en er moest nog wel wat geklommen worden. Eigenlijk voelde het als van ouds, kruipend omhoog terwijl je het vocht sneller verliest dan je kunt bijdrinken, lekker 😁. Via de supermarkt fietste ik, zoals gebruikelijk, naar de camping. Voor de slagboom het terrein op stond een wachtrij…. Het is dan ook een bijzonder terrein. Chateau de Wegimont, een enorm park met tuin, chateau, zwembad en camping. Wat een toestand hier, en wat een prijs! Voor 21 euro mag ik er slapen op de hobbeligste grasmat van de afgelopen dagen. Normaal betaal ik rond de 12 euro. Nou ja er zat niets anders in de buurt anders had ik dat thuis natuurlijk allang als stop ingelast. Naast mij staat een oudere meneer die op wandeltocht is. Echt respect! Al snap ik het ook nooit helemaal. Alles op je rug en van die instant maaltijden uit een zakje. En met je kont op het gras. Wat ik zeg, respect maar ik hou te veel van koken en lekker zitten. Waarom alles op je rug als je het aan een fiets kan hangen? Na het eten nog een wandeling door de kasteeltuin gemaakt, nee hoor jullie hoeven hier niet heen, vergane glorie (zie midgetgolf foto). Het chateau zelf is wel mooi maar niet toegankelijk. Op naar morgen, fietsend Duitsland in! Ja, ik maak een Eifel ommetje 🤪.

Dagafstand: 67 km (strava lag er even uit)
Totale afstand: 378km
Warme prak: pasta met champignons, tomaat, gehaktballetjes en parmezaan.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Door Luik fietsen? Jij bent dapper. Enneh, ik vertel je wel een keer wat wandelen brengt.

Jos 2022-06-16 21:27:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.