Twee is meer dan niks

Nederland, Leiden

Om 07:20 wandelde ik door hartje Amersfoort. Kon toch moeilijk wegfietsen en het oude centrum niet eens bekeken hebben. En trouwens kon toch niet weg, mocht pas om 09:00 uitchecken?!?! Raar! De binnenstad is echt de moeite waard en vast reuzegezellig als alles open is. Ik hou van die oude centra in de vroege ochtend, het geeft een bijzondere sfeer die stilte. Op het marktplein was het wel al lekker bedrijvig, jaaaa nog meer vroege vogels! Tot slot nog even langs de bakker voor wat lekkers voor onderweg, zit dat maar vast in de tas. Het eerste broodje was op de terugweg naar het hotel al op πŸ€ͺ.
Voor vandaag maar 2 gemeenten op ‘t menu: Bussum en Rietveld. Als je Rietveld niet kent is dat niet heel raar, het bestaat namelijk niet meer en is heden ten dagen opgeslokt door Woerden.
In de buurt van Bussum is de hei bijna onvermijdelijk dus daar lekker doorheen gefietst. De hei zag er nog uit alsof in winterslaap. Mijn oog viel op een mini-bloembedje met petieterige witte bloempjes, ah toch ook hier al een poging tot lente! De rest van de rit is niet om over te schrijven; de weg bekend en de wind, zoals altijd, tegen πŸ˜–. Van mij had hij nog een dagje mogen wachten met draaien 😬. Maar aan al het lijden komt een eind en zodra de worteltoren in beeld komt en lijden plaats maakt voor Leiden ben ik weer blij! 🎡 Lalala Leiden, lalala Leiden, lalala Leiden, Tralala 🎡


Dagafstand: 105km
Daghap: Thais πŸ˜ƒ
Gefietste Gemeenten: 758 van de 1021

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

TOP! Weer een mooie sportieve prestatie.

Martin 2021-03-20 17:49:40

Helaas je bent al weer klaar met je avontuur. Had graag nog een tijdje genoten van je verslagen. Spreken we hier dan ook af dat je dit nog een paar gaat doen dit jaar? Met mooi weer wil ik mee, uiteraard houd ik me dan volledig aan de deal dat ik 80% minder zal praten dan de vorige keer. 100% word wel erg stil. Rietveld ken ik inderdaad niet, Bussum wel. Maar goed ik ben ondertussen ook gewoon al een oudje. Dus voor die 4 boterhammetjes mocht je ook niet eerder weg? Doet me toch echt wat middeleeuws aan. Gelukkig ben je er niet gaan klagen, dan hadden ze mogelijk aan een echte ouderwetse schandpaal gehangen en had je nu tomaatjes mogen incasseren in plaats van lekker Thais 🀀. En ja die wind... laten we het er niet over hebben, dikte lijkt zeker te zijn toegenomen en het is tijd voor lente en warmte. De natuur snakt ernaar en wij ook. Vraag maar aan mijn voetjes 😲

Anna 2021-03-20 18:08:44

Ha Vanessa, Ja, die wind. ik zag vanochtend dat ie een rondje ging doen. Ik heb snel een "voor-de-wind-rondje" gedaan. Daarna trok ie ook nog aan. Dat zal werken zijn geweest voor je, ook nog met drie dagen historie in de onderdanen. Ik neem aan dat je nu onderuitgezakt met een verdiend drankje zit, en dan knikkebollend - t was een kort nachtje geloof ik - af en toe een slokje. Dat witte bloempje is waarschijnlijk een kleine veldkers. Je maakt t wel moeilijk met die vage foto.

Jos 2021-03-20 20:43:33

Nou ja, nu alweer klaar? :-(

Ankie 2021-03-21 16:28:24

Wat jammer en tegelijk gaaf dat het avontuur dit keer alweeer afgelopen is, met heel veel plezier lees ik altijd jouw reisverslagen namelijk!! Op naar het volgende fietsavontuur, persoonlijk geef ik de voorkeur aan vliegreizen. Geduld is een schone zaak...

Querine 2021-03-22 19:54:31

Hoi Vanessa, lees je avonturen nu pas terwijl je het alweer achter de rug hebt, shame on me.. πŸ˜‰ Maar het was wel weer leuk om te lezen en je hebt ook nog eens een behoorlijk aantal km’s weggetrappelt πŸ‘πŸ» Succes met het eerstvolgende avontuur en ik zal het voortaan beter in de gaten houden.

Raymond 2021-03-23 07:13:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.