Plan C

Nederland, Leiden

Toen ik vorig jaar september terug kwam van m’n fietstripje Parijs ben ik meteen een volgende fietsvakantie gaan plannen. Half oktober had ik mijn busticket retour naar NL voor juni dit jaar al geboekt. Voorpret kan niet lang genoeg van te voren beginnen toch? ‘Costa fietst naar de Costa’ zo luidde plan A. Inderdaad luidde, want begin februari was m’n koek echt helemaal op, en begin maart lag m’n ‘Costa goes Costa’ plan definitief in de prullenbak (voor dit jaar dan). Tijd voor Plan B: alles los laten, accepteren en herstellen. Al ben ik geen beste klimmer, ik ben wel taai en met de nodige ups en downs klom ik uit het dal. Nee, ik ben er nog niet maar heel blij met waar ik wel al ben! Geleidelijk begon het te knagen, een kleiner tripje, dicht bij huis en met ruim voldoende rust en escapes dat kan best toch? Mijn fietsreizen de afgelopen jaren hebben mij zo veel mooie herinneringen en energie opgeleverd en ik hoor al maanden dat ik vooral ‘leuke dingen moet doen’. Dat klinkt aardig maar ik had geen idee meer hoe. Dus toen ik het knaagje voelde opkomen ben ik gaan denken waar ik (dicht bij huis) altijd nog heen wilde fietsen maar nog niet ben geweest. En zo ontstond plan C! Ik ben dol op La Chouffe en op heuvels, bergen en natuur dus ik fiets gewoon naar de brouwerij in het dorp Achouffe dat midden in de Ardennen ligt.
Mijn route is uitgestippeld en opgeknipt in behapbare dagafstanden. De tassen gepakt, Dory gepoetst en voorzien van nieuwe banden. En ik? Ik heb er vertrouwen in al vind ik het ook wel spannend. Maar als ik blijf luisteren naar mijn lijf zal het vast goed komen. En al zit ik vanuit ‘waar dan ook’ in een trein naar huis omdat het toch niet gaat, ook goed! Kom maar door met die kabouters!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Goed bezig Vanessa!! Met de juiste instelling kom jij er wel. Geniet vooral en laat de kabouters je vooral verwennen😉

Corrie 2022-06-12 09:35:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.