Twee mijlpaaltjes, of toch niet?

Nederland, Leiden

Het voordeel van een B&B is absoluut dat je er een ontbijtje bij krijgt. Eigenlijk is dat ook direct het nadeel. Dat ontbijtje komt steevast stukken later dan mijn luiken openen. Maar toegegeven dat ‘verplicht’ rustig aan heeft ook wel iets, mak aan dus! Het ontbijt vandaag werd stipt om 08:00 afgeleverd. Een hele mand met boerenzakdoek er over heen. Het voelde als een kerstpakket! Wat zal er allemaal in zitten? Om het gekookt eitje moest ik erg lachen, wat een koddig mutsje had ie op! Wilde er dolgraag oogjes op tekenen maar had geen stift mee. De rest van de mand was prima gevuld en met een vol buikje fietste ik om 8:45 weg. Wat een verschil met gister! Geen teenwarmers, handschoenen zonder vingers en geen windjackje, kortom vette pret!! De route was een kopie van gister maar dan zonder mega bekende toeristische hoogtepunten. Hoogtepunt voor mij waren zeker de 3 lepelaars die over vlogen😍. Een ander hoogtepunt of mijlpaaltje was de kilometerteller op m’n fiets. Die tikte vandaag de 40.000 km aan, best een eind. Ik weet zeker dat er auto’s zijn die met hun krappe 4 jaar minder hebben gelopen.
Ook vandaag werd ik er aan herinnerd dat ik voor de tulpen een weekje te vroeg ben. Dat was dan ook het enige minnetje van vandaag. Vermoedelijk vanwege het mooie weer waren de bejaarde e-bikers ruim vertegenwoordigd. En steeds vraag ik het mij af.... A: waarom fietst u met uw mond open? Extra eiwitten scoren of wat? B: waarom zit er een spiegel op uw fiets? U gebruikt hem toch niet. En als u hem wel gebruikt schrikt u, wat slingeren in de hand werkt. Begrijp mij niet verkeerd, ik vraag mij dit echt af! Dus mocht iemand onverhoopt het antwoord weten of het durven te vragen, ik lees het graag! Vanaf Castricum werd de weg bekend en nam de bewolking toe. Ik wil het geen zeevlam noemen maar zo voelde het wel een beetje, gevoelig frisser! En toch waren ook de laatste 65 km een feest! Waarom? Nou ik had wind mee! Ja echt! Kan mij niet heugen dat ik wind mee had naar huis! Eindelijk zonder ploeteren, tieren en vloeken richting Leiden, zalig!! Met een voldaan gevoel fietste ik Leiden in, zooo alle gemeenten van Noord-Holland zijn in da pocket, toch?

Epiloog: niet dus! Licht teleurgesteld bemerkte ik een minuscuul stipje aan de kust dan mij niet eerder was opgevallen, Egmond aan Zee.... ik had gewoon een hele gemeente over het hoofd gezien 😂😂 jammer joh!

Dagafstand: 158 km
Daghap: rode kool met hachee en gekookte aardappeltjes
Gefietste Gemeenten: 789 van de 1021

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

auw! tandartswerk, zonder verdoving. Ik ken het gevoel.

Jos 2021-04-20 20:58:14

Wow!!! 40.000 km! Lekker bezig!!

Heidi 2021-04-20 21:05:01

Prachtige rit. Een gemeente meer of minder...😉

Gerrit 2021-04-20 21:38:20

Ik vraag mij altijd oprecht af waarom E-bikes uitsluitend naast elkaar kunnen rijden, maken ze misschien gebruik van elkaars accu?

Hans 2021-04-20 21:54:05

Hoi. En weer bedankt voor je mooie verhalen. En die bejaarde-bikers dat is heel herkenbaar maar ik vrees niks aan te doen.

Martin 2021-04-20 22:20:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.