Een dagje Duitsland

Duitsland, Iserlohn

En zoals gepland wakker geworden, ontbeten, zut weer in de tassen gefrommeld, en op de fiets van de camping weggereden. Het was wederom koud en met miezer. In de ochtend was de route vergelijkbaar met gister, bospaden en boerenlandweggetjes in overvloed. Echt adembenemend is dit deel van Duitsland niet. Het hoogtepunt was een eekhoorntje die met een nootje in z'n snuit de weg over holde, druk druk moet nog zo veel nootjes verzamelen en het is al bijna winter. Oja en een mereltje die gewoon bleef zitten, ik dacht eerst dat ie niet kon vliegen maar vertrok toch na de foto. Echt lekker in het fietsritme kwam ik vandaag niet, eerst door de bospaden en wegen met klei, en later in de middag omdat ik voornamelijk door bebouwde kom fietste, een aaneenschakeling van industrie, woonwijken en steden. Een fietspad van ongeveer 10km lang was afgesloten bij Unna dus moest ik mijn weg zien te vinden tussen drukte, veel verkeer en nogmeer verkeerslichten. Heb er vandaag meer gehad dan in de afgelopen 4 dagen samen. In Duitsland hebben ze wel fietspaden maar zeker in de stad hadden ze zich die moeite kunnen besparen. Vaak zijn het paden gedeeld met voetgangers, geen recht stuk, continu stoepje op en af, ging bijna de bospaden waarderen ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Halverwege de middag kwam dan toch de zo gewenste zon! En ik was bijna bij de camping!! Verheugde me op een zonnig plekje en even niks, opwarmen in de zon en lekker overal ruim de tijd voor nemen. Ik was van de rit van vanmiddag best chagerijnig geworden en liep nukkig de supermarkt in. Wat moet ik nu weer eten? En toen werd ik ineens spontaan volmaakt gelukkig, ze hadden een slagerij met traiteur en er lagen schnitzels!! Warme knapperige mega grote versgebakken schnitzels!! Yeah baby!! Ik bestelde er 1 en die dame stopt hem in een bakje maar dat paste niet, gaat ze m aanduwen๐Ÿ˜ค๐Ÿ˜ค hey joh kut!! Beetje respect voor dat heilig stuk genot! Champignons en paprika voor erbij, koffieyoghurtjes (yeehaaa ze hadden koffieyoghurtjes) voor morgenochtenden als een kind zo enthousiast liep ik de winkel uit. Die warme schnitzel word vast niet meer knapperig en is al koud tegen die tijd dat ik ga eten, en veel te groot voor m'n pannetje maar hé ik heb een schnitzel ๐Ÿ‘ Eenmaal op de camping werd ik snel weer sjagerijnig, er waren geen zonplekken, moest het doen met een zompig stuk gras in de schaduw. Tengeover mij staan caravans met vaste plek met hekjes er omheen. Dus ik had mijn slaapzak even over een hekje gedrapeerd om te luchten, dacht dat er niemand was. Ik lig net mijn slaapmat in mijn tent te doen als ik hoor hallo hallo? Ik kruip mijn tent uit en staat er zo'n puberaal wicht met een enorm vies gezicht naar mijn slaapzak te wijzen... was is das?? Kind das ist eine slapfzak die hangt daar zum drogen, endschuldigung! Inch zal das gelijch weghalen! Ja bitte was haar antwoord. Kind deze actie was slecht voor je karma, geloof me! Er is gelukkig wel een bemoste picknick tafel dus ik kan redelijk normaal koken en eten.

Dag afstand: 85km
Totale afstand: 615 km
Hoogtemeters: 474 m
Camping & plaats: kamp meier in iserlohn
Warme prak: schnitzel met paprika en champies en stukje brood

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Et ist etwas was... Morgen gaat echt de zon schijnen want als je nu weer een miezerregenbui over je knarretje heen krijgt denk ik dat we je definitief terug zien met zwemvliezen. Makkelijk voor het duiken maar niet handig in de dagelijkse rompslomp. Je snitzel geeft je hopelijk zoveel comfort dat je morgen je enkel nog die enorme lap vleesch herinnert en de pukkelpuber, verkeerslichten (altijd rood), bospaden, kleiontberingen, met mos bekleden eettafel allang weer vergeten bent. Kleine vraag uit nieuwsgierigheid..... heb je vandaag wel bikelane gezongen?? Heb hem hier in mijn hoofd na jouw verhaaltje van vandaag ๐Ÿ˜—

Anna 2017-09-20 19:44:42

Deze was zo mooi dat ik hem thuis heb voorgelezen. Ik hoop echt dat je betere dagen in het vooruitzicht hebt. Maar de minder geslaagde dagen zorgen wel voor prachtige verhalen ๐Ÿ˜‚.

Femke 2017-09-20 19:56:48

Hier schijnt de zon al twee dagen! ๐Ÿ˜‰

Corrie 2017-09-20 20:47:49

Ik had die knapperige, warme schnitzel ter plekke gedownload! En dan nog een reserve voor 's avonds meegenomen, slibben we dicht, dan slibben we dicht ;-). Ik ga wederom duimen voor zon en gladde fietsroutes! Veel succes en plezier nog deze week.

Judith 2017-09-21 07:02:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.