De eerste A is getackeld

België, Saint Vith

Vanochtend fietste ik na een km of 14 Aachen in, de eerste A dus al gepasseerd.
Ik had mijn route zo gepland dat ik niet helemaal door het centrum ging, mooie binnenstad hoor, maar druk en ik was er al eens geweest. In Aachen start de Vennbahn, een fietspad op een oud spoortraject van 130 km dat mij zonder vreselijk klimmen en dalen langs de Ardennen en Eiffel leidt. Dat fietspad was dus ook de enige reden voor de eerste A.
De Vennbahn gaat lekker vals plat voornamelijk omhoog maar nergens wordt het bikkelen. Ik heb in Aachen nog een paar fietsenwinkels geprobeerd maar nergens handschoentjes gevonden, hoe is het mogelijk. De Vennbahn is een nogal populair fietspad en ik had mij voorbereid op filefietsen maar dat viel gelukkig reuze mee. Bij mijn eerste pauze geweldig genoten. Er stond een kudde koeien in de wei. En ik ben dol op koeien. Dus ik probeerde ze dichterbij te lokken. Meestal zonder succes, maar deze dames kwamen massaal aangehobbeld. Wat heb ik gelachen met die nieuwsgierige dames! Lekker slobberen uit de waterbak. Het moeilijkste van vandaag vond ik de drie geselecteerde foto’s te selecteren🤣. Ik had namelijk veel meer leuke!
Ja het was genieten vandaag, al baren de pijntjes in mijn pols en rug mij een beetje zorgen. Ach wat vanzelf gekomen is, gaat vanzelf weer weg, toch? Een onverwachte meevalller was de hoeveelheid asfalt. Toen ik dit stuk 4 jaar geleden fietste waren er nog veel onverharde stukken. Maar nu, niets meer! Prachtig asfalt, van begin tot het eind 👯‍♂️. In Sankt-Vith (België) moesten er boodschappen worden gedaan. Mijn Garmin weet er altijd wel een te vinden. Maar toen stond ik voor best een flinke afdaling... getver, naar benee betekend dus ook weer omhoog. Mijn camping was immers aan de Vennbahn. Tsja, geen keus dus gaan! Met n tas vol boodschappen ( fietsen maakt hongerig) die heuvel dus weer op.. Dat viel eigenlijk nog best mee, het zag er dus steiler uit dan de werkelijkheid!
Eenmaal op de camping deel ik een lelijk veldje op de camping met nog meer fietsers. Veel gezelligheid zit er niet bij, ach ik ben hier ook niet voor de gezelligheid.

Leuk: De koeien
Niet leuk: pijntjes
Camping: Wiesenbach in Sankt-Vith
Warme prak: spaghetti met bifi, dophertjes, ui, knoflook, tomaat, room en parmezaanse kaas

Totale afstand: 360 km

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Jammer van de pijntjes maar verder ga je als een speer! En wat een leuke selfies🐄😂

Corrie 2019-05-31 19:44:52

Yeah! De bifi met knertjes! Zat er al op te wachten. Lijkt me een dilemma waardig vraagstuk: nooit meer bifi of nooit meer knertjes? Genoeg tijd om daar over na te denken. Had ik in jouw voorbereiding nog de gedachte dat je thuis zou komen met zwemvliezen door de regen (en vleugels van het bikkelen wind tegen) maak ik me nu een beetje zorgen dat je thuis komt met afgesleten handjes, ga de aankomende dagen dus voor je duimen dat je een winkel tegenkomt met fietshandschoentjes. Slaap lekker alvast en goede rit morgen 😘

Anna 2019-05-31 19:45:55

Wat ga je weer hard ! Leuk verhaal weer.

Linda 2019-05-31 20:44:34

Leuke foto’s van de dames.

Winnie 2019-05-31 20:45:32

Doperwtjes. Jummie.

Jelle 2019-05-31 21:16:18

Goed bezig zeg ik! Verzorg de pijntjes toch maar hoor.. heb je magnesium bij trouwens? Toi TOi en euh met jou erbij kan het niet ongezellig zijn denk ik dan..

Chris & Greg 2019-05-31 21:19:28

Leuk verslag Vanessa, zouden wij ook moeten doen na onze ritten. Geniet er van, we blijven je volgen.

Hans 2019-05-31 21:43:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.