De wind als Dementor

Italië, Lombardia

Voor die gene die niet weten wat een Dementor is: het wordt tijd om Harry Potter te gaan kijken. De wind dat was mijn Dementor vandaag! Al mijn energie en plezier werd weggezogen door die pokkewind. Fiets ik anderhalve week lang (Duitsland) naar het oosten heb ik wind tegen, fiets ik eindelijk naar het westen... Weer wind tegen!! En echt volle bak! Vanmorgen toen ik op stond scheen de zon, en ik had echt zin in de dag! Ondanks dat ik wist dat ik 110 km lang rechtdoor over de dijken van de Po zou fietsen, ik had er zin in! Volgens de weersverwachting had ik een windkracht 2 bft tegen maar dat kon ik hebben.
Tot dat de wind niet aan de verwachtingen ging voldoen☹️. Tegen de middag trok hij aan naar 5bft, vol in mijn snuit! Ik fietste soms nog maar 13km per uur... Op vlak land dan he! Met een simpel rekensommetje kwam ik tot de conclusie dat ik met dezelfde wind mee minstens 14 km per uur harder zou fietsen, en dat deze 110 km dus al snel 2 uur langer gingen duren😠 damn dat hielp niet echt, of eigenlijk echt niet!
Ik probeerde van alles om het positiever in te zien maar voor vandaag lukte dat niet. Conclusie: de wind is een Dementor en ik heb oprecht liever regen! Kijk als je jezelf leeg trapt op een klim krijg je mooi uitzicht en een afdaling als beloning! En nu? Nix, nakkes, nada!
Echt een zware dag, tot ik Mantova in fietste (na 100km). Wat een geweldig mooie stad! Ik trok weer wat bij en heb even genoten van alle oude stenen en bouwsels. De laatste 10 km naar de camping gingen toen ook wel weer. De camping was een agruturismo, de Italiaanse versie van een kampeerdboerderij, knus, klein, het zag er echt leuk uit. Tot ik er na luttele minuten achter kwam dat er bizar veel muggen waren!! Ik werd helemaal opgevreten😱 Whaaaaaaaa en nu is het klaar! Ik wil leuk! Ik wil wind mee! En geen kutmuggen!!! 😤Direct toen de tent stond ben ik gaan douchen zodat ik daarna lekker van top tot tegen in de DEET kon, die muggen zoeken maar n ander, ik pas!

Terwijl ik strak in de DEET van n pintje genoot kwamen er nog 2 fietsers het terrein op, en later nog 2. Het bleken allemaal Nederlanders en dan ook nog jong en heel gezellig. Een stel fietste in moordend tempo naar Rome en het andere stel had 4 maanden uitgetrokken om van Napels naar Nederland te fietsen. Met z'n 5 zaten we aan een grote picknick tafel te kletsen, koken en eten. En zo eindigde een dipdag toch weer top en is alle misère alweer vergeten 👍
Maar als ik morgen weer wind tegen heb......haha alsof ik daar iets aan kan veranderen... Weltrusten 💤💤💤💤

Leuk: de avond
Niet leuk: WIND en MUG

Dag afstand: 111 km
Totale afstand: 2734
Gemiddelde: 16 km/h
Hoogtemeters: 292 m

Camping & plaats: agri corte chiara bij Mantova
Warme prak: pasta met sjalot, knof, salami, gele paprika, tomatensaus en parmezaan

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Ik snap echt nog steeds niet hoe en waar jij je bagage laat! Ik zie alleen een paar kleine tasjes aan die fiets hangen.....tent, kleren, wasmiddel.....hoe dan?! En vooral waar????? 😂

Sandra 2016-05-31 08:03:19

De wind is per definitie een oneerlijke factor en hoop dat je vandaag je patrones kan vinden en dat de wind verdwijnt als sneeuw voor de zon. Voordeel is dat in de bergen de wind geen factor is (wijze woorden van Jelle)

Anna 2016-05-31 09:43:20

Top stukje weer!! Ik zie je in gedachten ploeteren tegen de wind in. Succes weer meis en hopen op een windloze tocht dit keer!

Moniek Achterkamp 2016-05-31 11:04:12

Oei...niet leuk Vanessa😡 Dit is echt AFzien pffffff vreselijk. Maar zo zie je na wind komt toch nog gezelligheid😃😄 Hoop dat het je verder een beetje VOOR de wind gaat scat💨💨💨💨💨💨 Succes en veel trapkracht gewenst voor de terugreis.🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

hoke 2016-05-31 11:06:06

En om in de wind te blijven wou ik je onderstaande tekst niet onthouden 😜 Riders on the storm Riders on the storm Into this house we’re born Into this world we’re thrown Like a dog without a bone An actor on a loan Riders on the storm (The Doors)

Anna 2016-05-31 13:18:37

Hoe sterk is de eenzame fietser, die krom over zijn stuur gebogen ligt.. suc6 en positief blijven het werkt! grts en suc6

chris & greg 2016-05-31 20:18:00

Ik wil ook leuk! Maar het blijft genieten!

Heidi 2016-05-31 21:16:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.