Just a perfect day!

Italië, Lecco

Vanmorgen om 8:30 reed ik tegen een georganiseerde marathon aan, een boel wegen afgezet en nog meer hardlopers op die afgezette wegen. Hu? Op donderdag ochtend? Ok, je zou zoiets alleen in het weekend verwachten. Een dorpje later belande ik op het startpunt van een heuse Oldtimer rally!! Echt heel gaaf, kwijlend naar al die mooie klassiekers staan kijken! Toen ik verder fietste dacht ik dat het wel een feestdag ofzo moest zijn. Er waren ook opvallend veel wielrenners en mountainbikers op de weg (ook vandaag weer veel aanmoedigingen ontvangen). Nippend aan een cappuccino op het terras vroeg ik aan de oudere heer naast mij of het vandaag een feestdag was. Si! E la festa della republica Italia! Oh leuk zei ik! Nou dat vond hij van niet, want Noord-Italië tot Firenze was nog goed maar de rest van Italië hoorde toch echt bij Afrika en niet bij hem, en dat ging hij dus ook niet vieren 😂 helder, dank voor deze uitleg, aardige meneer!

In de middag fietste ik langs de rivier de Adda. Wat een prachtig gebied! Omdat het zoveel geregend heeft stonden de paden langs de rivier flink blank, het was ploeteren, maar zo leuk! Afentoe ook tricky want door de plassen kon je niet zien hoe diep de kuilen waren en of er stenen lagen, en eromheen was vaak geen optie. Maar ook prachtige watervallen en stroomversnellingen door alle regen, supermooi!
Door de mooie omgeving, festiviteiten en leuke ontmoetingen schoot ik (heel voorspelbaar) niet erg op (die braderie op "mijn" fietspad hielp al helemaal niet 😂) Ik besloot een camping eerder dan gepland neer te strijken. Beste wat ik had kunnen doen! Nou ja dat is niet zeker want ik weet nu niet hoe die andere camping was geweest😁 maar dit stekkie is zo mooi! Drie keer is scheepsrecht blijkt maar weer! De foto spreekt voor zich, genieten to the max!! Dat het dan vanaf 19:30 alsnog weer gaat plensen van de regen geeft niets, het hoort erbij. Volgens een mevrouw die ik vanmiddag bij de Adda sprak wordt Lecco (daar ben ik nu) het zwembad van Italië genoemd! Niet omdat het aan het Como meer ligt maar omdat het er altijd regent. Heb toch een paar mooie uurtjes aan het water gezeten!
En morgen? Blijf ik nog een dagje genieten op dit stekkie! 😍 Met of zonder regen!

Leuk: alles
Niet leuk: niets

Dag afstand: 89km
Totale afstand: 2956 km
Gemiddelde: 14km/h
Hoogtemeters: 296m

Camping & plaats: campeggio Rivabella in Lecco
Warme prak: pasta met salami tomatensaus en parmezaan & komkommersalade

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Je gaat lekker Cossie, jammer dat het weer niet mee zit :-( maar morgen gewoon lekker in je bikini naast de tent gaan zitten en hopen dat je privé zwembad vol loopt hahaha. Suc6 verder met je trippie xxx

aart reitsma 2016-06-02 22:04:13

Prachtige dag! Ik hoop dat er nog een paar volgen!

Win 2016-06-02 22:07:47

Wat ik me me afvraag. Hoeveel salami heb je inmiddels op 🤔😃

Jelle 2016-06-02 23:29:45

Wow! Wat een prachtige plek!!! Genieten!😘

Luc 2016-06-03 13:33:09

Hoe moet dat nou volgende week als je thuis bent geen verhalen meer dan ga je maar over je werk schrijven het is veel te leuk je verhalen geniet nog maar lekker dikke kus van ons

Els Cobie 2016-06-03 14:42:50

Mooie bolides! Goede reis nog en veel plezier!

Robert 2016-06-03 23:45:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.