Kris Kras door Midden Nederland

Nederland, Amersfoort

Het ontbijtje gister was prima, vandaag nog beter! Er zat zelfs een warme pannenkoek met rozijnen en nootjes bij 👍🤪. Dank voor de goede zorgen mevrouw van de Bellefleur!
En dan het weer, ook veel beter dan gister. Hallo zon! Da’s een tijd geleden! Voor vandaag had ik een pittig afstandje op het menu. Voor het leuke te ver met deze temperatuur, maar toch net ff nog die gemeente mee willen pakken 🤣#idioot.
Het ging lekker met windje zij en zon, tot ik op een onverhard stuk stuitte. Dat is op zich niet erg maar nu .... Slik, die slik is echt niet te befietsen met mijn semi-slick bandjes....
Een route B gaf mij te veel extra km aan de broek dus toch maar glibberend door de bagger. Na de zoveelste keer dat m’n achterwiel weg gleed maar verder gaan lopen.... ja lopen ja 😡 beter dat dan op den muil en met een heel beblubbert pak de rest van de dag door😃. Ach, meestal zijn deze bandjes onverhard ook prima en vraag mij al glibberend heel serieus af of het met een beetje noppen wel was gelukt, takke klei.
En toen van takke klei naar takke wind, om in ‘t thema te blijven. Zon in de rug maar wind in ‘t gelaat. En dan merk je wel dat de afgelopen dagen pittig waren, m’n kop is lekker leeg, maar de beentjes ook! Aii dat is dan weer niet de bedoeling 🤪. Stug door stoempen, ik wist dat er ook vanzelf weer een stukje wind mee zou komen.
Eigenlijk was vandaag een beetje saai, geen leuk gesprekje of heel mooi stukje. Ja Oudewater is mooi (maar bekend) en Montfoort viel tegen. Eenmaal bij Culemborg had ik geen zin meer in mooi en historisch dus kan zijn dat ik Culemborg te kort heb gedaan🤣.
Over de Utrechtse heuvelrug werd ik nog getrakteerd op een heuse beklimming, voor NL begrippen, en toen door naar... Hoevelaken! En daarna? Ja zeker! 🎵 Bij Hoevelaken links af 🎵(eigenlijk rechts maar ik weet het verschil toch nooit) en met deze carnavalskraker in ‘t hoofd fiets ik Amersfoort in, op naar het centrum! Ja daar slaap ik vannacht. Niet heel logisch maar dit hotel was al geboekt/betaald en 3 x verzet vanwege “je weet wel”, dus ipv gezellig samen zit ik hier nu in m’n up! Prima hoor, ben lekker moe = niet gezellig 😝. M’n fietsje mag in de binnentuin dus zou er morgen nog moeten zijn... Toch onverwacht veel volk nog in het hotel, en gehorig het lijkt de camping wel 😬. Moest net doorgeven wat ik op m’n boterhammen wilde in ‘t ontbijtpakketje wat ik vanaf 09:00 kan afhalen! Pardon? Boterhammen? Het is een hotel en geen ziekenhuis! #ikmisdebellefleur.

P.S eenmaal in de hotelkamer: om het kwartier hoor ik een luid gepiep... als een jong dat honger heeft.... het is te vroeg voor vogelkuikens dus het zullen wel muizen zijn, maar die piepen toch niet zo hard?? Amersfoortse ratten! Dat zal het zijn! Slaap lekker 😆

Dagafstand: 146 km
Daghap: saté met brood en noodles
Gefietste Gemeenten: 756 van de 1021

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Slaap lekker en morgen gezond(en uitgerust) weer op dushi.

Francis 2021-03-19 19:27:05

Mooi stukkie, had zomaar korter gekund 😉, dank voor je verhaal.

Gerrit 2021-03-19 19:37:28

Weer heerlijk om mee te lezen!!!

Heidi 2021-03-19 20:30:58

Amersfoort! De place to be, goede herinneringen aan die stad, als kind heb ik daar dagen en dagen doorgebracht. Ten eerste bij de La strada (leuk om te googlen) op het plein bij de lieve-vrouwen-kerk en ook omdat daar een jeugdvriendinnetje woonde. Veel aan je gedacht, door het achterlijk veel aan hebben van kleren was ik overtuigd van je zon 🌞 maar toen ik op mijn stadsfietsje eerst naar Berkel en toen naar Den Haag en daarna weer naar sweetlake peddelen dacht ik wel die wind 💨 mee bracht hij uiteraard wat vreugde maar tegen, het leek wel alsof je door beton heen moest. Of om met een Jelle wijsheid te komen; het was dikke wind... en nee niet eentje die ergens uit komt knetteren en stinkt. Voor mij valt dit in de categorie “gewoon-druk-op-de-pedalen-houden want je kan er niks mee, enkel ondergaan. Jammer dat je 4 karige broodjes krijgt...een kasteel ontbijt is blijkbaar toch meer middeleeuws dan in elk geval ik en jij ermee associëren. Hoop dat het dan wel extreem lekkere boterhammetjes zijn en niet van die droge waar mogelijk ook ratjes aan hebben gezeten... want zoals het ratje thuis piept, zo piept hij nog harder in Amersfoort. Naarstig opzoek naar eten. Morgen eindigt voor jou al weer het avontuur, eerst nog even met -6 en windtegen naar huis. Maar voor ons begint het dan. Geen pindats maar zal je vermaken met mijn eigen ontberingen en afzien via een appje. Als het nu warmer is wil ik heus wel weer een keer een dagje tegen je aan babbelen 😘

Anna 2021-03-19 20:36:38

Hoi hoi, vermaak me weer cos telijk met je verslagen. Mooi tripje. Kijk weer uit naar je verslag van morgen. Fijne avond en voor zo welterusten.

Bettina 2021-03-19 20:41:38

Je bent niet wijs... Moet ik je echt niet komen halen? 😉 Veel plezier nog en doe voorzichtig!

Yvette 2021-03-19 21:23:00

Hoi. Ik blijf me verbazen over je schrijfkunst. Prachtig om te lezen. Suc6 morgen en ik zie je volgende week weer.

Martin 2021-03-19 21:24:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.