Cossie lacht, Cossie huilt!

Frankrijk, Sausheim

Heb echt getwijfeld of ik een dagje ging lummelen op de geweldige camping. Maar omdat ik het hier zo tof vond gaan Lenie en ik er gewoon samen heen deze zomer 🤣. Dus toch maar weer vertrokken vanochtend. Het lijkt erop dat vlugge Japie geen vriendjes bij zich had, ik heb er geen nieuwe bulten bij gekregen. Gelukkig maar, de bulten die ik al heb jeuken zat!
Om 8:10 zette ik de afdaling in naar het dorp Barr. Barr en ook de volgende dorpen waren echt supermooi! En wijnproeferettes in overvloed. Ja, wij vermaken ons hier wel Lenie! Vandaag heb ik beduidend minder geklommen dan afgelopen dagen. Alleen in de ochtend nog wat kuitenbijters maar verder vooral vals plat. Wel lekker even. Al werd de omgeving ook wel steeds minder mooi. Druivenranken werden ingewisseld voor mais en tarwe en weinig mooie vergezichten. Het leukste van de middag waren de tientallen ooievaars die rond vlogen. Een stel op het nest klepperden heel hard met hun snavel, nog nooit gehoord. Ze zagen er schattig uit zo saampjes. Met minder heuvels fietst het sneller dus om 15:00 was ik al in de buurt van de camping. Maar uiteraard moest er eerst een boodschap worden gedaan. Er was een groot winkelcentrum complex dus ik dacht meteen dat ik daar wellicht handschoentjes kon scoren! Ik beproefde mijn geluk en liep met fiets en al de intersport binnen. Ik vroeg de dame achter de kassa of ze ook fietshandschoenen hadden. Ja hoor! En ik mocht mijn fiets met tas en al wel even achter de kassa laten staan. Hoera! Dat hoopte ik dus al. Met de buit binnen door naar de supermarché. Voor de ingang hing nogal wat gespuis rond dus ik durfde mijn tassen niet achter te laten. Alles in een winkelwagen en hop naar binnen. Wordt ik tegengehouden door de beveiliging. Hij wilde in m’n tassen kijken 🤭 Waaaat??? Allemaal? Ja! En op alle etenswaren plakte hij een security sticker..... dus. De supermarkt was afschuwelijk groot. Ik kon echt niets vinden, liep de poten uit mijn lijf en blokkeerde volledig. Het was nog steeds 32 graden buiten dus ja wat blijft er goed tot etenstijd? Het is mij gelukt een maal bij elkaar te scharrelen en toen door naar de kassa. Sta ik in een rij, hoor ik na 5 minuten dat die alleen voor priority kaarthouders is... opnieuw aansluiten in een andere rij dus. Sta ik in de andere rij hoor ik dat die alleen is voor mensen die een scanner hebben gebruikt... whaaaa ik wordt gek! De derde rij waar ik aansloot was enorm. Heb oprecht serieus een kwartier staan wachten. Ik kon wel janken (zal de vermoeidheid ook wel een beetje zijn). Eindelijk aan de beurt vraagt de cassiere of ik de tomaten niet heb afgewogen? Nee kut, dat zie je zelf toch ook! Ik wilde ze niet alsnog gaan afwegen, daar moest ik namelijk weer 2 minuten voor door die vreselijke supermarkt lopen. Ja maar dan mag je ze niet mee nemen was haar reactie! Nee hé hé, ik ben wel vergeten te wegen maar niet achterlijk, natuurlijk krijg ik ze dan niet mee. Uiteraard wilde ze ook nog even in al mijn tassen kijken of ik niets gestolen had. Kwamen die security stikkers toch weer van pas... Met een kop op onweer ben ik de supermarkt uitgestierd. Gelukkig stond mijn fiets er nog! Om 16:45 fietste ik de camping op. Deze is wat louche en dus niet om over naar huis te schrijven of voor terug te komen. Terwijl ik dit typ ben ik nog steeds nukkig, kut supermarkt!

Leuk: Ik heb weer handschoentjes
Niet leuk: supermarkt
Camping: Le safari in Sausheim
Warme prak: tagliatelle met ui, knof, droge worst, tomatensaus en parmezaan

Totale afstand: 876 km

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Gewoon om Frankrijk heen, totdat alle Fransen verhuisd zijn, de volgende keer. Je verhaal leest leuk, ondanks je ellende.

Gerrit 2019-06-05 18:53:07

Ach gossie, kleine cos in de supermarché. En al hoe wel ik me in gedachte jouw supermarkt avontuur een zeer vermakelijk comedy filmpje vind, was het voor jou meer een soort drama film. Wat mij nog wel verbaasd elk verhaaltje weer is je liefde voor valsplat 😕 dat lijkt mij toch echt zo vreselijk om met je huis, wat van zichzelf al zwaarder is, steeds niet zichtbaar lichtjes omhoog te trappen. Persoonlijk zou ik daar redelijke moedeloos van worden. Maar goed jij bent er mega happy mee en ik kan daar weer door geïnspireerd raken. Mijn andere bewondering is je kookinspiratie, ik eet graag, net zoals jij vermoed ik, maar om steeds wat nieuws en lekkers (na ja buiten je Knorr ellende om) te verzinnen en dan ook echt klaar te maken vind ik buitengewoon bijzonder en knap. Misschien dat ik je verhalen ga gebruiken als verkapte kookboeken, maar daar houd ik je dan nog van op de hoogte 😃 Morgen weer een super dag gewenst met je fietsende woning en even lekker zingen samen rond 8? Ik dacht aan bikelane, leek me grappig met die 4699 andere deelnemers op dezelfde 13 km, of anders zomaar een dag. Jij mag kiezen 😃 En tot morgen, benieuwd naar je avonturen 😘

Anna 2019-06-05 19:51:04

Ik zie het helemaal voor me hoe jij door die supermarkt loopt😂😂😂

Corrie 2019-06-05 21:17:53

Een beetje franse supermarkt zou toch een culinair avontuur moeten zijn! 😄

Pauline Hulspas 2019-06-05 22:09:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.