Lekker warm

Luxemburg, Waldbillig

Gisteravond toch nog een praatje gemaakt met n stel fietsers, zij hadden ook een Santos dus dat schept een band. Praatje fiets dus. Vanmorgen was het windkracht 0 bft, maar wel echt koud. Gelukkig warmde het snel op. Ik was nog maar kort opweg toen het asfalt ophield. Ah dit deel is van de Vennbahn is dus toch nog niet af. Even verderop lag wel weer een stukje. De komende 10 km was een afwisseling van gravel en spliksplinter nieuw asfalt. En toen moest ik de Vennbahn af de Eifel in. Een beetje met tegenzin, dat vals plat klimmen beviel mij prima, maar nu moest ik aan de bak! Kreeg meteen een 7 km lange klim voor de wielen, even schakelen dus (letterlijk en figuurlijk). Eenmaal aan de top werd ik weer blij, het klimmen is zwaar maar je krijgt er veel voor terug! Mooi uitzicht over de Eifel, lekker touren. Waar ik vooral van genoot is het uitzicht op al die niet draaiende windmolens. Er stond echt nog steeds geen zuchtje wind en een lekker zonnetje. Wat een geluk! Verder door de Eifel werden de hoeveelheid motoren die mij tegemoet kwamen en passeerden best irritant. Sommigen kwamen zo hard voorbij gebruld dat mijn ingewanden schudden. Ik snap echt niet wat daar leuk aan is, zullen deze motorrijders geen ingewanden en trommelvliezen hebben? In de verte doemde het kasteel van Vianden op, supermooi. Net als Vianden zelf trouwens!
Rond het middag uur werd het wel echt warm, maar ik klaag niet, mijn pols zeurt met deze temperatuur nauwelijks! Het grootste geluksmoment van vandaag was de supermarkt. Het was een kleine met heel weinig keus, maar hij zou om 14:00 sluiten en ik mocht er om 14:25 nog in!!! Als dat niet had gemogen had ik dus niet blij geweest. Het was namelijk de enige in de weide omtrek! Met een pak diepvries spinazie (om mijn biertjes te koelen) en nog wat proviand, fietste ik naar de camping. En van die camping werd ik weer niet blij. Afschuwelijk druk en met veel kale zandplekken tussen het ieniemienie beetje gras. De trouwe lezer weet: IK HAAT ZAND! Dan dus liever kunstgras, dat plakt namelijk niet 😬. Mijn Belgische buren zijn wel weer leuk, en dapper. Die wandelen met rugzak en twee kinderen al drie dagen rond in het gebied. De pappa heeft een rugzak van 20 kg! Whaaa man dat heb ik geeneens aan m’n fiets hangen! 19 kg is wat ik er dit maal van heb weten te maken . En dan noemt men mij zot, een dikke sjappo voor deze pappa! En nu zit ik moed te verzamelen om op deze aftandse ondergrond mijn maaltje met spinazie in elkaar te draaien.

Leuk: De supermarkt
Niet leuk: motoren
Camping: Cascade in Waldbillig
Warme prak: pasta carbonara (van Knorr 🤮) met spinazie dus.

Totale afstand: 451 km

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Weer te grappig zoals je schrijft ! Was genieten.

Linda 2019-06-01 18:02:09

Liggend op een ligbedje in het zonnetje van Vaujany lees ik je berichtje en kan een hardop grinnik niet onderdrukken. Kortom ik ben direct voor de mafketel verklaard door alle mede toeristen om mij heen. Mijn hemel met 19 kilo bepakking naar boven klimmen 😱 dat lijkt me echt geen pretje want het hele zooitje werkt en niet mee maar nog erger als je naar beneden moet lijkt het me zo’n op hol geslagen stoomlocomotief. Met stomende schijfremmen dan ipv kolen. Dus hier petje af voor jouw gesjouw met je huis op 2 wielen. Ennuh eet smakelijk met je spinazie met knor 🙈 carbonara hopelijk waait er geen zand in en slaap je wel goed op de vreselijke camping. Ps. Zal ik het strand feestje met zand bbq maar afzeggen? Ps nummer 2, was even enthousiast want hier in Bourg zit ook een camping cascade, maar zo hard heb je toch echt niet gepeddeld 🙁 denk overigens dat het aan de naam ligt qua inrichting want hier is het ook massaal ( zand weet ik niet, wel rots)

Anna 2019-06-01 18:27:59

Heerlijke story weer. En zoveel respect. Snap echt dat je liever dan niet 7 km aan t klimmen bent.

Jelle 2019-06-01 18:37:44

Knorr!!!!???? Kom maar weer eens eten 🥯🍠🍅🥒🥑🌽🥑

Pauline Hulspas 2019-06-01 18:39:40

Mooi verhaal Vanessa! Geniet ervan....mijn credo is ‘voor hetzelfde geld lig je met een slangetje in je neus in een ziekenhuis’. Dan maar stoempend op een fiets!

Gerrit 2019-06-01 18:48:45

Respect Vanessa. Wij hebben vandaag 35 km gefietst op elektrische vouwfietsen en ik klaag al steen en been🤔 maar het weer is fantastisch en nu lekker bbqtje aan op de boot😉 succes weer morgen😘

Corrie 2019-06-01 19:39:43

wauw weeral respect voor jou en die "Belgische" papa, wij hebben de rugzak klaarstaan voor Madeira kleine 9kilo oke eten en drank moeten er nog in maar 20 zucht... Hou de moed e rin en blijf zo (vlot) rijden "n schrijven. super om te lezen, ik kijk er elke keer naar uit! enne Genieten, Genieten, Genieten.

Chris & Greg 2019-06-02 16:50:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.