Eh??? Alweer regen??? Nou jaaaa

Italië, Ferrara

Vanmorgen na een typisch Italiaans ontbijt (koffie met een biscuitje) afscheid genomen en hop weer op de fiets! Met motregen fietste ik weg, maar de temperatuur was prima! 10 km verder was er een bakker open (op zondag is het kopen van eten een ware uitdaging gebleken) Het zag er allemaal zo geweldig lekker uit en ik had honger... en dan gaat het mis. Ik moest 11 euro betalen.... Dan heb ik vast teveel gekocht voor 1 persoon 😂 och het kan geen kwaad, m'n broeken zitten momenteel best wel ruim😁. Pizzas, brood, taartjes en koekjes, vol goede moed vervolgde ik mijn weg, terug naar Ferrara om vanaf daar mijn route weer op te pakken. Ik fietste dus precies dezelfde weg als vrijdag, maar er was wel een enorm verschil! 30 graden en zon vs. 18 graden en stromende regen, heel verfrissend! Kan er leuk over doen maar 60km in de regen is echt geen reet aan! Eenmaal weer bij Ferrara werd het eindelijk droog. Wederom genoten van de stad en gelukkig vond ik, na 6 gesloten winkels, een winkeltje dat wel open was en waar ik tomaten parmezaan en bier kon scoren. Aangekomen op de camping volgde de volgende uren regen, afgetopt met fiks onweer. Zelfs de Italianen klagen over het ontzettend natte voorjaar, en die hebben een huis en een auto i.p.v een tent en fiets. Zo gezellig als het vorige week zondag op de weg was, zo troosteloos was het vandaag. Geen hond op de weg, terwijl het toch echt hondenweer was. Maar goed, ik kan hier overdekt zitten, koken en eten aan een echte tafel dus het kon rotter!
Deze keer jammer genoeg geen gezellige tafelgenoten. Er zijn wel vakantiefietsers op de camping maar niet gezellig. Een hele schuwe die liet zich alleen van afstand zien, een oudere dame die heeft even bij mij aan tafel gezeten maar die had het heel druk met alle electronische gadgets die haar zoon haar had meegegeven. En een man uit Amsterdam die naar Rome fietste en geld inzamelde voor een goed doel en veel sponsors en volgers had en gister een film had geüpload en die was binnen korte tijd al 200zoveel keer bekeken, kortom helemaal mijn type deze meneer.

Op de fiets bekroop mij het gevoel dat ik bezig was aan de terugweg naar huis en dat deze terugweg 12 dagen duurt. Die knop moet ik wel even om gaan zetten! Ik heb nog 11 dagen van deze mooie reis voor de boeg en in Zürich in de trein begint de reis naar huis pas!
Morgen de laatste saaie dag langs de Po en vanaf dan weer allemaal moois in het vooruitzicht! Garda, Iseo, Como, Splugenpas! Nog genoeg hoogtepunten om naar uit te kijken!

Leuk: de bakker
Niet leuk: iets met water!

Dag afstand: 89 km
Totale afstand: 2623 km
Gemiddelde:17 km/h
Hoogtemeters: 217 m

Camping & plaats: communale Estense Ferrara
Warme prak: pasta met veel knoflook, parmezaan en verse tomaat en een abrikozencrostata toe 😍

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Suc6 met de laatste 10 dagen. Geniet er met volle teugen van. Wat gaat de tijd toch snel. Ik zelf ga de komende dagen nog genieten van je dag verslagen

Jelle 2016-05-30 08:43:56

abrikozencrostata!!!😍😍😍😍😍

Luc 2016-05-30 08:51:48

I'm only happy when it rains ⛈🌧☔️☂ zachtjes tikt de regen tegen 't zolderraam... It's raining men halluja...Onder moeders paraplu... Oh wat is het leven fijn als de zo'n schijnt... En nu hopen dat het enige vocht wat je morgen op je lijf voelt zweet is... Heb hier een anti regen dans voor je gedaan. De laatste anderhalve week heb je gewoon recht op zon. 😘

Anna 2016-05-30 12:31:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.