Koe en Cola

Nederland, Tholen

Eindelijk weer eens tijd om een tripje te maken. Ik had al lang wat routes klaar liggen maar het lukte in de agenda gewoon niet. De komende twee dagen ga ik lekker trappen door West-Brabant en Zeeland. De eerste 70 km is bekend terrein en daardoor saai maar ook wel lekker. Met een windje in de rug is het ook al gauw best natuurlijk. Consequentie is wel dat dit verhaal ook saai wordt😁.
Pas bij Fijnaart voelde ik het eerste fotomomentje opkomen. Alsof ik nog geen foto’s van koeien had 🤣
Een kleine verassing was dat ik een paar km’s Belgisch wegdek voor de wielen kreeg. Hoera! Buitenland! Ik blijf dat toch leuk vinden die landsgrenzen. In principe pak ik nooit een terrasje als ik aan het fietsen ben, heb er de rust niet voor. Vandaag dat principe overboord gegooid (mogelijk eenmalig). Door het heerlijk warme weer was bijna door m’n watervoorraad heen en had ook belachelijk veel zin in cola. Bij een Brabants kroegje op het terras neergestreken en genoten van dat simpele colaatje. Na een minuut of 10 was ik al weer klaar met het terras, toch geen rust in m’n reet. En dat was maar goed ook. Ik was dus echt precies op tijd binnen bij m’n B&B in het centrum van Tholen. Mijn fiets mag veilig in de gang staan 👍. En ik? Ik heb een heel riante kamer met allerlei versnaperingen voor het grijpen. Sowieso de beste B&B tot nu toe. Waarom? Nou omdat de gastvrouw het helemaal geen probleem vind om vroeg een ontbijtje te serveren, en dan bedoel ik echt vroeg 👍. Morgen ochtend om half 7 kan ik aanschuiven, maar dan wel zonder vers croissantje verontschuldigd de gastvrouw zich, want de bakker is nog niet open. Haha nou echt prima! Ik ben als een kind zo blij dat ik morgen lekker vroeg op het fietsje kan met een lange etappe voor de boeg! En voor de lezer die denkt dan ga je toch zonder ontbijt weg? Nou nee dat gaat niet want ik ben altijd vreselijk benieuwd naar die ontbijtjes 🤣.

Dagafstand: 147 km
Daghap: meergranenwraps met pittige kipfilet, mais, gemengde sla en zuivelspread.
Gefietste Gemeenten: 795 van de 1021

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Yes!!! We gaan weer op reis! Enne, for the record, ik vind koeien foto’s zeer rustgevend 😜😁

Sandra D 2021-06-27 19:38:53

I love cows!

Pauline 2021-06-27 20:52:53

Joehoe, koeien en Brabant. Die trip kan niet meer stuk. En gelukkig een B&B want je tentje was nu weggespoeld. Tot donderdag!

Ankie 2021-06-27 21:05:35

wat een mooie fietsenstalling. En ook een welkom met hartje. Moreel kan je t niet maken, voor 10-en uit deze B&B te vertrekken, toch?

Jos 2021-06-27 21:31:59

Whoop whoop! Lang verwacht leesvoer weer online! Als een kind in de snoepwinkel (met onbeperkt budget) zo blij. Foto’s van koeien kan je nooit genoeg hebben dus klik vooral door. Het terrasje verbaasde me oprecht.. hè? Jij en dat terwijl ik, als echte terraspakker onderweg, juist gisteren door gereden ben naar en tankstation om daar even water te kopen. 😂 ach ja je had hem verdiend en niks zo lekker als een cola als het warm is. Ook direct goed voor je suikers en blablabla einde moederlijk advies. Hoop overigens wel van harte dat de eikenprocessierups Zeeland dit jaar niet aan doet en blijft zitten in Brabant, al heb ik hem inmiddels zelf weer ontmoet richting Bilthoven. Croissants zijn echt van ondergeschikt belang als je vroeg mag starten. Die kan je vast onderweg ook ergens scoren als je tegen 0900 weer wat trek krijgt. Net zo nieuwsgierig als jij naar het ontbijt wacht ik je volgende avontuur weer af. 😘😘

Anna 2021-06-28 18:30:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.