Vrijdag de 13de, een absolute geluksdag🤗

Duitsland, Tiefenbach

Afgelopen nacht regende het pijpenstelen. Vanmorgen om half 7 was het droog, dus ik vol goede moed richting de campkeuken om een kopje thee, ontbijt en een thermosflesje koffie voor onderweg te fixen. Toen ik dat geregeld had begon het weer te zeiken (regen dekt de lading niet) dus snel mijn tent in. En nu? Inpakken? Wachten? Eindelijk en rustdag? Ik besloot eerst weer even te gaan liggen en wat te lezen, het was nog te vroeg voor definitieve beslissingen. Lekker weer in slaap gevallen. Rond half 10 werd ik wakker en het regende nog steeds. Ik lag de voors en tegens af te wegen toen mijn blaas mij irritant duidelijk maakte dat er geleegd moest worden.... Terwijl ik al mijn regenkleding aantrok voor een gang naar het toiletgebouw besloot ik dat als ik nu toch alles al aanhad ik ook net zo goed t kampement kon opdoeken. De beslissing was genomen, ik ging wel ervaren hoe dat was 90km door de regen. Alsof de duvel er mee speelde, toen ik het terrein af fietste werd het zowaar droog! Ja heus! 😍Dus snel doorfietsen, elke droge kilometer is meegenomen!
De Donau-radweg volgde ik verder en het was gewoon saai, aan de linker hand grasland en aan de rechter een dijk, wel 70km lang met afentoe een dorpje of een korte blik op het water. Maar meestal gewoon achter de dijk, het leek soms wel Holland. Niets mis met Holland maar zo ver van huis wil je liever wat anders. Er was wel wat variatie:
A. Asfalt
B. Grind
C. Drab
Ik had het liefst optie A om het saaie stuk snel door te fietsen.
De laatste 20km werd de omgeving wel weer wat mooier, en hé het was nogsteeds droog!! Ongelofelijk! Op een gegeven moment fietste ik onder een bouwwerk door van bierkratten en was ik blijkbaar op de bier radweg beland, geweldig! De laatste 10 km werd de lucht steeds donkerder, en het begon eindelijk licht te regenen. No problem, zo vlak voor de volgende camping!
Geloof het of niet, toen ik de camping op fietste was daar de eerste donderslag! (Absoluut niet bij heldere hemel) snel ingecheckt en mijn tent bij een nogsteeds lichte regen opgezet. Een hamer geleend bij de hollandsche buren, keihard die grond, maar de tent stond🤗.
En toen barste het noodweer echt los enorme regen en onweersbui terwijl ik schuil onder een afdak met bier en een picknick-tafel en- bank, wat een luxe! Ik zit hier echt met een enorme grijs op mijn snuit te genieten van alles! Als ik vanmorgen iets minder vlot had gehandeld had ik mischien nog in dit noodweer gefietst! Bij deze is vrijdag de 13de mijn geluksdag! De camping is echt hilarisch, het meest authentieke sanitair tot nu toe. Maar het lachen verging mij nog wel even, toen ik terug liep naar de tent om mijn douche en kookrommel op te halen bleek mijn tent in een heuse laag water van enkele cm te staan. Daar kwam ik helaas achter doordat het water mijn fietsschoenen in liep 😩. K*t met peren, helemaal doorweekt! Nou ja het kan ook niet mee blijven zitten.

Leuk: de mazzel met de regen
Niet leuk: natte schoenen
Dag afstand: 89km
Totale afstand: 1350 km
Gemiddelde: 18km/h (windje mee holladiee)
Hoogtemeters: 264 m
Camping & plaats: Dreiflusse in Irring/Passau
Warme prak: pasta met droge worst paprika en stroganoffsaus

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Geweldige stukjes!! We (Francis en ik) zitten gewoon te wachten op je bericht om het vervolgens samen te bespreken. Echt goed hoor. Respect en ga zo door!!

Martin 2016-05-13 19:26:40

Vandaag in gedachte met je mee gepeddeld de bergen op. Miste je stiekem wel, je altijd blije hoofd en als je dan eigenlijk niet verder wilt keihard gaat zingen. Nu had ik die motivatie vandaag nog niet nodig maar verwacht het morgen toch op een bepaald moment als wel erg welkom te ervaren. Hadden we toch tijdens de tocht naar Veenendaal toch geluidsopnames moeten maken 😉 Misschien een goede om te onthouden voor de volgende keer. Hoop dat je schoenen morgen wel wat minder zompig zijn. En dat je dan weer technisch net zoveel geluk hebt als vandaag. Slaap lekker voor straks en geniet van je biertje

Anna 2016-05-13 21:54:10

Geweldig leuk om die verhalen te lezen Vanessa. Ik ben een beelddenker dus zie alles voor me haha😄😀😊 Vraag me wel af hoe je jouw fiets op die kratten hebt gekregen???😉 Morgen fijne rit...en wacht met smart op volgend verslag. Doeiiiiii

joke 2016-05-13 23:18:06

Die tegels in het douchehok😍😍😍😍 Graag een paar meenemen!!!😋😋😋

Luc 2016-05-14 08:56:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.