De pont en de lepelaar

Nederland, Winkel

Om 04:45 ging de wekker, nee niet fijn! Ook ik vind dat echt te vroeg. Maar dit soort tijdstippen geven mij wel direct een vakantie gevoel. Never nooit zal ik zo vroeg opstaan tenzij ik wat leuks ga doen 😀.
Ik spring m’n bed uit want om 05:30 gaat de trein vanaf Leiden CS, dus ff doorpakken! Eenmaal op het perron sta ik fiks te blauwbekken🥶, en medelijden te hebben met al die mensen die om dit tijdstip ook de trein moeten hebben. Ze zien er niet uit alsof ze een dagje uit hebben net als ik.
Eenmaal in de trein verheugde ik mij echt op de komende frisse uurtjes. Lekker rustig, geen wind en hopelijk een prachtige zonsopgang!
De trein reed Zaandam binnen onder begeleiding van een hele dikke mist! Ehhh, nee hoor, die had ik niet besteld. Ik fietste echt door belachelijk dikke mist richting Westzaan en moest eigenlijk heel hard lachen. Al een week heb ik voorpret: met een opkomende zon en als enige sterveling bij de Zaanse Schans! En nu? Nou oppassen dat ik er niet voorbij fiets 🤣🤣.
Ondanks dat ik er echt om kon lachen was ik toch wel erg blij dat de mist verdwenen was bij de Zaanse Schans. Al liet het licht te wensen over, ik kon in ieder geval de molens zien! En inderdaad ik was de enige toerist op dat moment. Maandagochtend rond 07:30 is dat ook niet heel gek😊. Eenmaal bij Ilpendam had ik het benauwdste moment van de dag. Volgens een bordje aan de pont was deze pont gestremd. Help! Dat kost mij echt heel veel extra km’s! Ik sta te beslissen welke kant ik op moet als ik aan de overkant een dame zie zwaaien! Hé? De pont lijkt toch te komen! Hoeraaaa! Dolgelukkig liep ik de pont op! Wat bleek de pont voer vanwege defecte verkeerslichten alleen voor fietsers, heb ik even geluk!
Ik was vergeten hoe mooi Noord-Holland is, Monnickendam, Marken, Medemblik, echt genieten vandaag. Rond 11:00 won de zon ook terrein en werd het gewoon heerlijk weer! Toerend langs al die prachtige boerderijen gaan de kilometers snel voorbij. Ik spotte een Lepelaar en bedacht mij direct dat ik mijn lepel en vork vergeten was (silly brain). Ik spotte nog een lepelaar en een broedende zwarte zwaan en veel “bijna mooie” tulpenvelden. Bijna ja, de meeste velden staan net niet in bloei, jammer joh! Aangekomen in Nieuwe Niedorp is het tijd voor boodschappen. Omdat ik vanavond alleen een waterkoker heb om mee te koken eet ik makkelijk. Ja inderdaad, nog steeds niet met tent op stap, voor die twee dagen gewoon te veel gedoe 🤪

Dagafstand: 178 km
Daghap: Good pasta carbonara met doppertjes en volkorenbrood met saté en snacktomaatjes
Gefietste Gemeenten: 780 van de 1021

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Nederland is mooi Vanessa ! We gaan je weer volgen 👍🏻

Raymond 2021-04-19 19:40:56

Hey Vanes, Mooie foto’s weer! Rondje Ijsselmeer?

Sandra D 2021-04-19 19:41:12

Ha leuk weer verder met de rondje Gemeenten. Leuk verslag en foto’s weer. Genietse

Anita 2021-04-19 20:28:11

10 minuten voor zonsopgang ........... dat was vandaag 06:27. Whhoooh, jij bent een strakke planner. Ik vond de Zaanse Schans heel bijzonder. Gefocust op de molens en begeleidende bebouwing voel je de historie, zeker wanneer de lokale cacaoverwerkers hun odeuren verspreiden, maar kijk je een keer naar links of rechts zie je hoe dat historisch erfgoed wordt opgesloten tussen nieuwe woonwijk en chemische fabriek - ruimtelijke ordening is toch een vak -. Dan is verderop Noord-Holland respectvoller. En daar getuigen je plaatjes weer van. Dat trucje van sfeertje vangen doe jij heel aardig. En ventielmannetje is nog wouws van speenkruid zie ik. Leuk.

Jos 2021-04-19 21:36:17

Ik zou bijna ook gaan fietsen....:-)

Pauline 2021-04-20 11:07:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.