Koud en regenachtig Oostenrijk

Oostenrijk, Salzburg

Ik bleek de enige slapende gast te zijn in het waldgasthaus. Dus ook de enige bij het ontbijt... Vandaar de kamer met briljant uitzicht, ik werd in de watten gelegd, ze waren net zo blij met mij als ik met hen 👍

Man man wat was ik vanmorgen wederom gelukkig met mijn beslissing van gister, ik bleek verkeerd op het camping-schema te hebben gekeken, die camping waar ik naar toe had gewild kwam ik vanmorgen na 30 km pas tegen! Dat had cossie echt niet meer getrokken. Het was vandaag trouwens veel kouder dan afgelopen week, echt veel kouder, maar met drie lagen extra aan op de fiets ging het wel.

De route bleef de grens Oostenrijk/Duitsland volgen, alleen in plaats van de Inn fietste ik nu langs de Salzach welke ook door Salzburg stroomt, en Salzburg was mijn volgende bestemming. De stad van Mozart, daar moest ik op z'n minst even een kijkje nemen!
Onderweg naar Salzburg kwam ik een jager tegen, een oudere man in kostuum met heus geweer! Ik vroeg of ik een foto mocht maken van hem, maar dat mocht niet, prima even beste vrienden.
Ik vroeg wat hij hoopte te schieten (en ik hoopte tevens dat ik het niet was) en toen kwam er een verhaal over vossen en hazen, welke van de 2 hij moest hebben? Geen idee, mijn Duits is nog niet heel goed! Wel wist ik na 10 minuten dat hij een nieuwe lever had gekregen, hij niet rookte of dronk en dat wij allen leven zoals god dat bedacht heeft, ik glimlachte vriendelijk en nam afscheid van Heinz. Onvermijdelijk zong ik de volgende kilometers: 🎶 in een groen groen groen groen knollen knollen land daar zaten twee hazen .... een jager jager aan ..... lalalalallaaaa 🎶
Een uurtje verder kwam ik een stel uit Ierland tegen, of ik wist of ze zo richting Passau fietsten, ja zeker daar was ik gisteren! Even staan praten en zij bleken de route door Oostenrijk en Slovenië te hebben gefietst die ik nog ga doen en waren zo enthousiast dat ze eigenlijk liever weer terug fietsten dan naar Passau. Dat beloofd wat!

Het wordt wat ongeloofwaardig maar wederom: 5 minuten voor ik bij de camping kwam begon het te plensen!
In deze stromende regen zet ik geen tent op. Dus eerst mijzelf verwend met een koffie en een heuse Oostenrijkse apfelstrüdel! Heerlijk!
Toen kwam de rekening, 6,90 voor koffie, bladerdeeg en appel? Op een camping??? En ik zat nog 5km bij het centrum vandaan! Daar at ik vorige week een hele dag van... Tsja de keerzijde van toerisme en een bekende stad. Waar ik wel heel blij van werd: ik zag de eerste, nog besneeuwde, bergtoppen vanuit de camping!
Toen het droog werd snel de tent opgezet. Omdat het toen pas 14:00 was had ik mooi de tijd om Salzburg te verkennen. Na een warme douche vertrok ik richting centrum. Een korte samenvatting: mooi maar heel koud en heel nat.

In het stadspark zag ik een groep daklozen onder een enorme kastanjeboom schuilen, ik heb tenminste nog een regenpak en een tent! Na een rondje door de stad ben ik weer naar de camping gefietst, zo koud en nat was het echt niet leuk meer. Hopelijk morgen een nieuwe poging, mijn route gaat nog door een stuk binnenstad dus wie weet!

Terug op de camping zag ik koken in deze kou en vochtigheid niet zitten, dus voor een tweede keer drukte ik mijn snor... Uit eten in het camping restaurant! En rustig aan dan kan ik zo vanuit het restaurant mijn slaapzak in 😊

Leuk: de jager en de besneeuwde bergtoppen
Niet leuk: kou en regen

Dag afstand: 73 km
Totale afstand: 1531 km
Gemiddelde: 16 km/h
Hoogtemeters: 320 m

Camping & plaats: Panorama stadblick in Salzburg
Warme prak: uit eten: Wiener snitzel mit pommes und salat

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Het is elke keer weer leuk om je ervaringen te lezen. Je slaat je er tot nu toe goed doorheen. Succes weer de komende dagen.

ingrid 2016-05-17 13:13:05

Wat een mooie ervaring deze trip, behalve dan de natte en koude momenten. Veel succes de komende periode

Rob 2016-05-17 14:33:47

Geweldig!! Af en toe en tractatie aan jezelf mag hoor!! Kei tof.. en we rijden weer mee verder!! ch

Greg & Chr= 2016-05-17 18:33:05

Geweldig!! Af en toe en tractatie aan jezelf mag hoor!! Kei tof.. en we rijden weer mee verder!! ch

Greg & Chr= 2016-05-17 18:33:05

het gaat echt goed, een berichtje schrijven met de kat mee op schoot/laptop... chapeau en blijven tarppen wou ik nog zeggen, zonde van je leuke blog die dubbele Belg berichtje.. kan je het eraf halen?

Greg & Chr= 2016-05-17 18:34:40

Lees je verslagen vol bewondering! Wat een doorzetter ben je! Het is niet alleen fietsen maar ook inpakken, uitpakken, tent opzetten eten maken! Respect en lees met veel plezier de verhalen!! Zal vragen voor wat mooi weer en weinig wind... of wind mee!! Groetjes, Daniella

Daniella 2016-05-17 20:18:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.