Kwartje

Duitsland, Niederbergheim

Gisteravond lag ik te piekeren, waarom was ik nou zo sjagerijnig, ik was toch onderweg op m'n mooie nieuwe fietsje, nog geen lekke band of dagen lang volle bak wind tegen. Vorig jaar ook genoeg kou en regen gehad maar kon mij niet herinneren dat ik er zo doorheen zat. Ik kon het allemaal nog niet helemaal plaatsen.

Toen ik vanmorgen opstond scheen de zon, ik besloot de dag goed te beginnen met een grote koffie op een terras toen ik pas 3km onderweg was, he lekker bakkie troost. Na anderhalf uur fietsen, luid zingend en genietend van de omgeving over goede wegen was ik weer helemaal t meisje! En toen viel het kwartje! Ik kan best tegen kou, ik kan lachen in de regen (denk maar aan de dag langs de IJssel, of aan die regendag in het prachtige Slovenië bij 5 graden). Maar ik moet wel gewoon kunnen fietsen, lekker in de flow komen, de beentjes in een constant tempo op de pedalen laten rond gaan. Dan laad ik op, genieten van de omgeving die langzaam aan mij voorbij gaat, stomme woordgrapjes bedenken op rare plaatsnamen of achternamen, zingen en fluiten. Doordat de paden de afgelopen 3 dagen zo slecht waren kwam ik nooit in de flow. Ik ben 3 dagen lang bezig geweest om af te remmen, benen te laten stoppen met fietsen, ploegen door modder, gaten en kuilen ontweken. Eigenlijk heb ik gewoon niet gefietst! Ben ook fysiek nog geen seconde stuk geweest, het kwam er door al die obstakels niet van. En daar zat gewoon het probleem. Toen dat kwartje eenmaal viel voelde ik mij opgelucht, ik kon het allemaal plaatsen en ik vind fietsen en onderweg zijn ook echt heerlijk, moet alleen wel kunnen fietsen 😂 lekker fysiek stuk gaan maar mentaal opladen!
En toen na een heerlijke onbezorgde 32km toch weer een tegenslag, ik zie "eindpunt" op mijn scherm, die vervloekte roze lijn ging weer niet verder😰. Die roze lijn begint als een irritante rode draad door deze week te lopen! En nu? Ik moet nog 230 km! 230km navigeren en geen idee waarheen. Ja via een omweg naar Tanja, maar welke omweg? Ik had echt even paniek, maar ja paniek lost niets op. Toen ik uitzoomde op de Garmin zag ik dat de campings er wel opstonden en het huis van Tanja ook! Ook herinnerde ik mij dat ik de route voornamelijk had uitgezet over bestaande fietsroutes, op mijn Garmin te herkennen als blauw-geel of blauw-rood geblokte lijnen. Ik moest dus alleen maar opletten als fietsroutes elkaar kruisen en dan de juiste richting kiezen. Dus ik ging dit gewoon fixen, geen probleem! Vooral omdat de fietsroutes hier niet zo uitgebreid aanwezig zijn als het super uitgebreide netwerk in Nederland, moest het gewoon lukken! Snel weer herpakt en vol goede moed en zin de juiste richting uit! En het lukte! De rest van de dag verliep vlekkeloos de omgeving en de paden waren prima, had alleen gehoopt meer te moeten klimmen. Dus wederom fysiek niet stuk maar metaal ook niet😇 Met het zonnetje in de rug de camping opgereden, het was kwart voor 3 en de receptie was open! WoW dat had ik al in geen dagen meegemaakt, gister was er geeneens een receptie😂😂. Een plekje in de zon gevonden maar nog voor mijn tent stond hing er al weer een dikke bewolking, nou en! Dan maar geen droge tent! Zo lang er geen regen uitkomt, vind ik het best! En ook die hordes onweersvliegjes gingen mijn humeur niet meer bederven! Ze maken mij de pis nie lauw! Ik heb het geflikt en dat ga ik morgen en overmorgen ook doen 💪. Op deze camping is een restaurant maar omdat het naseizoen is durfde ik niet te gokken dat hij open zou zijn. Voor de zekerheid dus maar wat eten gehaald voor vanavond, ik moest toch nog bier hebben 🤗. Bij het inchecken vraagt de dame of ik vanavond in het restaurant wil eten, hij ging alleen open bij voldoende aanmelding en ik kon ze over de streep trekken, ja graag!!! Zou ik dan nu een knapperige warme schnitzel eten?? Wat een topdag! (Terwijl ik dit verslag typ ruziën mijn enige maar wel Nederlandse buren over vanalles wat ze niet kunnen vinden, lekker he zoveel spullen mee, je zoekt je een breuk, en gezellig vooral ook 😂😂)

Dag afstand: 66km
Totale afstand: 671 km
Hoogtemeters: 318 m
Camping & plaats: wannetal in Niederbergheim
Warme prak: schnitzel mit pommes und salat 👯

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nu had ik hier al een verhaaltje op geschreven maar dat is niet blijven plakken met het toevoegen van de foto's.. mmmm om nu weer een heel epistel te gaan kalken is mogelijk gewoon enkel digitale vervuiling. En dat willen we niet. De strekking was dat we hier heel blij zijn dat je in je flow gekomen bent en dat we heel goed snappen dat zo'n kwartje even duurt voor het valt, bedoel dat kwartje is tenslotte inmiddels al 15 jaar niet meer ingebruik sinds de komst van euro, dus het mag ook wel even duren toch? Enjoy de rest 😘

Anna 2017-09-22 18:48:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.