Van Rijsbergen naar Rilland

Nederland, Zundert

Vandaag de route naar Rilland-bath. Met vol goede moed vertrokken. Maar nadat ik het Munnikenheide college in Etten Leur zag wist ik dat ik niet goed zat. Het bordje LF13 gemist in Rijsbergen en maar doorgefietst met zijwind tegen, maar weer teruggefietst naar Rijsbergen dat ging lekker met zijweg in de rug. Het bord niet gemist overigens het was gewoon verdwenen en ik had niet goed op de Garminrouteplanner gekeken. Toch helaas 17km om gefietst. Maar ja het was nog vroeg en je moet verder. Het gebied ten zuiden van Roosendaal en Bergen op Zoom is zeer mooi. Je fietst af en toe op de grens of net er overheen. Je fietst door mooie bosgebieden en door kleine plaatsjes zoals Rucphen Nispen en Essen. Bij Bergen op Zoom ga je met een tunneltje onder de A58. Richting het natuurgebied Markiezaatsmeer. De wind komt langzaam op kop en het trappen word zwaarder en de snelheid zakt terug. Mijn recreatieve routetrack (gemaakt met de site van de Fietsersbond) volgt niet de hele tijd de LF13. Hij stuurt me richting de Brabantse Wal ook zo’n indrukwekkend natuurgebied. Helaas ook met een kasseistrook waar geen eind aan leek te komen. Wind op kop is een ding, maar met kasseien wordt het echt afzien. Via de kreekraksluizen bereik ik de Westerschelde. Mooi om te zien hoe de grote schepen door het nauw van Bath manoeuvreren. Mijn slaapplaats is vannacht bij ‘Vrienden op de Fiets’ in Bath, maar ik ben nog te vroeg en fiets door naar Rilland waar ik in de Spar mijn lunch samenstel en die buiten opeet. Rond de klok van half vijf kom ik bij mijn nachtverblijf aan en wordt hartelijk welkom geheten met een kop thee een koekje en watermeloen. Ik overnacht in een mooi eigen onderkomen met eigen douche en wc. Luxe. Met een tip van de eigenaresse fiets ik rond half zeven naar de golfbaan Reimerswaal Daar is een prima niet al te duur restaurantje waar ik nu dit verslagje zit te typen. Morgen naar Domburg ik hoop dat de wind wat afneemt.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Wat een leuke tocht weer Maurice, alleen jammer dat de weergoden niet helemaal meewerken. Veel fietsplezier nog en we lezen morgen graag verder.

Tineke 2020-06-29 20:41:06

Veel plezier Maurice, weer lekker op pad met de fiets lees ik. Als je minder wind wil had je richting Limburg moeten fietsen. In Zeeland waait t nu eenmaal hard ;)

Nancy Ruijten 2020-06-29 20:45:16

Je instructeur zou zeggen dat tegenwind een goede training is, maar ook ik heb er een bloedhekel aan hoor! Leuk om te lezen dat jij je lunch op dezelfde manier nuttigt als wij indien wij onderweg zijn😉 Succes morgen met de wind!

Yvonne Leijtens 2020-06-29 20:58:57

Oeps. Het waaide vandaag stevig dus je hebt het voor je kiezen gehad. Hoopt dat het morgen behoorlijk droog voor je blijft. Goeie reis.

Jeroen H 2020-06-29 21:04:56

Lekker bezig (O)pa! Nog afgeslagen op de golfbaan? Leuk de verhalen te lezen! Geniet ervan! Liefs van ons

Sjoerd 2020-06-29 21:05:18

Is wel afzien: verkeerd rijden en wind ( Zeeland) tegen. Toch mooi op tijd aangekomen en een aantal mooie dingen gezien. Fiets lekker door en geniet ervan.

Carin en Thieu 2020-06-29 21:35:11

Hoi Maurice, Ja, de westenwind heeft het subtropische weer van de afgelopen dagen flink verdreven. Echt Zeelandweer nu. Lekker uitzwaaien op het strand en een blonde Leffe in een strandtent!! Dus als je morgen moet afzien op de fiets, moet je daar maar aan denken. Tot ziens in Oostkapelle.

Jopie 2020-06-29 22:20:43

Knappe prestatie met de harde wind

Wim de Wert 2020-06-29 23:19:29

En bij de golfbaan mogelijk andere inspiratie opgedaan? Bijvoorbeeld golfen samen met Jacqueline?

Karin 2020-07-01 20:01:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.