Airpower 2024

Oostenrijk, Gröbming

Om 5 ging de wekker en om 6 zijn we op weg gegaan. Het werd steeds drukker en eigenlijk zag je het op de Triebenpass al hoeveel die richting uit gingen. We kwamen bij de parkeerterreinen ( Jannick had al een online ticket) die een behoorlijk eind buiten Zeltweg waren maar met shuttlebussen ging je naar Zeltweg. We liepen van de auto naar de shuttle en konden gelijk instappen en weg. Dan in Zeltweg moesten we nog een behoorlijk stuk lopen met alle bagage tussen duizenden mensen die allemaal die richting op gingen. Er waren hele delen van straten afgezet om de mensen massa te leiden. We kwamen langs het station waar weer een stroom mensen erbij kwamen . Vlak voor de ingang was een Lidl en je snapt al die deden goede zaken ook wij naar binnen flessen drinken en broodjes en zo gehaald. Dan kwamen we aan het ingangsberijk en daar moest je in de rijen gaan staan. Er waren 2 soorten van rijen, een voor vrouwen en kinderen en een voor mannen.
Iedereen zijn bagage werd gecontroleerd en je werd afgetast ( 150.000 mensen) Ging vrij vlot (kunnen ze op een vliegveld wat van leren)
De inlaat van mensen was al vanaf 7 uur en wij waren kort na negenen binnen. Dus we hebben de hele show van het begin af aan gezien. Die ging de hele dag non stop door.
Zeltweg (OTS) – „Fliegen. Freiheit. Begeisterung“: Unter diesem Motto veranstaltet das Österreichische Bundesheer am 06. und 07. September 2024 am Fliegerhorst Hinterstoisser in Zeltweg die AIRPOWER24, die größte Flugshow Europas. „Ich freue mich, dass wir gemeinsam mit den Partnern Red Bull und Land Steiermark mit der AIRPOWER24 in der Region auch wieder einen wichtigen touristischen und wirtschaftlichen Impuls geben werden. Die AIRPOWER24 bietet zudem heuer ein Programm in noch nie dagewesener Fülle mit zahlreichen Highlights und Premieren. Insgesamt werden nach aktuellem Planungsstand 206 Flugzeuge aus über 20 Nationen bei der AIRPOWER24 zu sehen sein. Das Österreichische Bundesheer wird bei der AIRPOWER24 mit über 40 Luftfahrzeugen, The Flying Bulls mit 37 Luftfahrzeugen präsent sein. Die Besucherinnen und Besucher der AIRPOWER24 werden sich aus erster Hand einen Eindruck verschaffen können, was unsere Luftstreitkräfte zu leisten im Stande sind. Und was wir auch in den nächsten Jahren an neuen Luftfahrzeugen bekommen werden“, erklärt dazu Verteidigungsministerin Klaudia Tanner anlässlich der Programmpräsentation zur AIRPOWER24.

So werden etwa auch ein Static Display des Transportflugzeugtyps C-390, Flugdemonstrationen möglicher Nachfolger der Saab 105, die aktuell ebenfalls vom Österreichischen Bundesheer im Zuge des Aufbauplanes 2032 beschafft werden, sowie erstmals auch der neue Mehrzweckhubschrauber AW-169 „LION“ in einem Flying Display zu sehen sein. Die AIRPOWER24 ist ein Event für die ganze Familie und bietet auch für Kinder abwechslungsreiche Unterhaltung: An den beiden Veranstaltungstagen steht ein eigener Kinderbereich jeweils ab 7.30 Uhr bis zum Ende der Flugvorführungen (17 Uhr) zur Verfügung. Zudem werden nach Ende des Flugbetriebes auch noch Programmangebote wie etwa eine Kinofilmvorführung (Top Gun: Maverick), ein „Meet the Pilots-Corner“ oder etwa auch Darbietungen der Militärmusik bis 19:00 Uhr am Veranstaltungsgelände stattfinden.
Het was vrij warm en zeer zwaar bewolkt en een eindeloos mooi programma.
Dan terug en al die mensen gaan op weg. WE liepen in een colonne onze richting op ,er ging ook een colonne de andere kant op. Dan voor het station splitste een deel af. Dan bij het station weer een deel en wij waren rood en liepen nog een stuk door.Dan even slikken want de rij voor de shuttle was enorm. Wat een enorme ophef gaf was dat er een zijstraatje vlak bij de instap uit kwam en zich mensen daar tussen voegde. De militairen die alles in goede banen moesten houden hadden de politie gebeld en die kwamen al snel en sloten die straat af. en stuurden iedereen naar de achterzijde van de rij.
Jannick voelde zich gisteren al niet helemaal goed en was in bed gegaan met medinight enz. En het ging eigenlijk prima tot we in die rij stonden en hij werd onwel. Stoeltje uitgeklapt en hij zitten en steeds een stukje opschuiven. Ik denk dat het een half uur geduurd heeft wat best snel is. De bussen kwamen echt achter elkaar.
Dan een stukje lopen naar het parkeerterrein en hup in file van de parkeerplaats af en van al die parkeerplaatsen was een stroom autos naar de weg. Dus dat verstopte en werd zo goed als mogelijk in banen geleid door de politie. Het rijden ging steeds beter en vanaf het moment dat wij binnendoor richting Triebenpass gingen was het redelijk normaal. Maar zelfs op de B320 was het nog druk. Meli heeft terug gereden want Jannick was echt niet in orde.
Ik ben na het thuis komen even gezeten en ben toen naar bed gegaan. Ik was kapot. Volgens Jannick ben ik de enige mens die bij de herrie van straaljagers kan slapen. Ik was namelijk op de stoel even ingedut. Het geroezemoes de warmte en het vroege opstaan was wel even een dutje waard.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ook deze dag heb ik via de livestream gevolgd. Fantastisch! De Spanjaarden maar zeker ook de Zwitsers. Verder was alles mooi en bijzonder om te zien en te horen

Annemarieke 2024-09-08 17:19:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.