De week weer begonnen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker van de wekker om half 7 , Jan ging er net uit om te plassen. Komt hij terug stapt hij weer in bed dus ik zeg hem je moet toch echt ook eruit.
Hij heeft de meeste tijd nodig. We hoefden pas om 9 weg te rijden. Ik stond om kwart voor 9 nog een kop koffie te maken. Is hij al naar beneden en zit te wachten in de auto. Dus toen moesten we in Liezen ook wachten. Ik was in 45 minuten klaar. Daarna weer terug naar huis en bijna thuis belde Ingrid of ze de spullen van de kinderen kon halen want ze moest Theresa van school halen die was niet in orde.
Theresa heeft grote problemen om terug naar Ingrid te gaan . Nu nog meer want Jannick heeft het gerecht aangeschreven uit naam van Theresa dat ze bij haar vader wil wonen. Ze weet niet wanneer Ingrid daarvan bericht krijgt want dan gaat de ellende vol los. We proberen haar te pantseren maar het meeste moet ze echt zelf doen. Als het te gek wordt kan Jannick ingrijpen. Als Ingrid niet instemt dan komt er een gerechtsaanhoring.
Nog even dan mogen de kinderen met Jannick en Meli op vakantie. Dat wordt genieten voor ze.
Jan is even naar het tijdelijke gemeentehuis want het Ratshaus wordt verbouwd en aangebouwd. De SVB heeft geen informatie doorgegeven aan de KPN dus moeten ze nu apart om een in leven verklaring vragen. Dan kunnen we eindelijk de in leven verklaring van de SVB over internet afhandelen moeten we het nu voor de KPN doen. Dus het is alleen meer werk voor ons.
Jan moet het vandaag met restjes doen wat het middageten aan gaat. Zonde om weg te gooien ook al is het niet zijn favoriete eten.

Erna van harte gefeliciteerd en ook nog Manfred want die was gisteren jarig. Ik neem aan al in het weekend groot feest gehad?

Ik heb gisteravond een film gezien over Celine Dion en vond het behoorlijk aangrijpend. Ik vind het moedig om te laten zien wat haar ziekte met haar doet. Ze ziet er erg oud uit maar is geloof ik pas 56. Je mag blij zijn als je in redelijke gezondheid mag leven.

Ik vind dat er bewustzijn mag zijn over het slavernij verleden. Maar ik word niet goed van dat het dag in dag uit door je strot wordt geduwd. Ik leef in de toekomst en kijk niet terug in het verleden en zeker niet zo lang geleden. Wat hebben de Duitsers in Europa aangericht, wat deed Napoleon in grote delen van Europa. Vlak niet uit dat het vroeger voor het grootste deel van de bevolking niet veel anders was dan werken tot je er dood bij neerviel. Alleen in Nederland kruipen we door het stof maar al die andere landen die er deel van waren. Ik heb respect voor elk mens ongeacht hoe die er uitziet, ongeacht het geloof dat ze hebben. Ik erken dat er een slaven verleden is. Maar ik voel me daar geen deel van. Ik voel geen schaamte of schuld.
Ik vier feest op 3 oktober Leidens ontzet maar voel dan ook geen haat tegen de Spaanse bevolking . Ik herdenk en vier 4 en 5 mei maar ik heb geen haat tegen de Duitse of Oostenrijkse bevolking. Als ik in een museum loop en de schilderijen bekijk zie ik de kunst , een tijdsbeeld .
Ik pleit om geschiedenis vanuit alle perspectieven te onderwijzen. Als men nu tijdens de speeches zegt dat het nu nog steeds in Suriname zo is dat mensen worden achter gesteld en grond wordt afgenomen doen ze het zelf dus niet veel beter. Suriname is een republiek , heeft een eigen regering en de verantwoording van wat er gebeurd ligt dus niet bij de Nederlandse regering. Er is enorm veel discriminatie tussen de de verschillende bevolkinggroepen van Suriname en dat de Afro bevolking de anderen bevolkingsgroepen negeert. Laat ze nu eens de balk uit de eigen ogen halen ,
Tja de dag zonder veel poeha weer voorbij. Ik zocht naar iets anders en vond nog een nieuwe zwarte inktpatroon die net op was gegaan. Dus kon toch nog de dingen printen en Jan kon de brief op de bus doen. Dan de rest van die mand ook maar doorgenomen en vond van alles en nog wat en het meeste kon in de vuilnisbak.
Het waren dongels en internet sticks maar ik vond ook nog opslagsticks die gelijk maar leeg gemaakt . Ook vond ik de stick die ik kwijt was waar ik de kaartjes mee kan uitlezen. Dus toch nog een productieve dag.
Het weer was niet koud met 21 graden maar het hoost en hoost.






Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dankjewel en inderdaad zaterdag werd ik in het zonnetje gezet was erg leuk en vooral erg lekker een chef kok heeft culinair gekookt op een leuke locatie in Voorhout.

Erna 2024-07-01 18:37:27

Erna en Manfred , allebei van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag, had ik zaterdag geweten dat je er op hey Voorhout was, dan was ik er even langsgekomen, daar ik ook in de stad was vanwege de Veteranendag. Nicolette en Jan, Jannick , jullie ook gefeliciteerd met jullie zus en neefje. groetjes van ons Ruud en Christina

Christina 2024-07-02 02:33:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.