Hieperdepiep Theresa 12 jaar

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 7 eruit want ik moest naar de tandarts. We vertrokken even na 7 en ik was 9 uur weer thuis. Ik had een abces en die is open gemaakt. Niet prettig maar ik ben nu een stuk pijn kwijt. Gelijk in Schladming langs de apotheek gegaan voor de pijnstilling en de antibiotica. Ik moet maandag weer en dan moet die tand eruit gehaald worden.
Ik heb net een poosje geslapen, Jan is hout wegbrengen naar de gemeente. Daar kunnen we ook hout brengen.
Nu half 11 en kijken of een bakkie koffie gaat lukken.
Die koffie werd niets want het smaakte vies en ik bloed nog steeds. We besloten wat boodschappen te doen in Stainach en ik had tegen Meli gezegd dat we dan gelijk Theresa af zouden halen. Toen bleek dat ook Jannick Theresa was gaan halen. Maakt niet uit liever 2x dan niemand.
Dus allemaal naar huis gereden. Ik had soep gemaakt en dat ging prima en het bloedde ook niet meer. Dan eregns rondom 3 kwamen ze allemaal boven . Meli had mij al eerder de taart gegeven die ik met kaarsjes had versierd. Dan gezellig samen zijn en Theresa s verjaardag vieren. Ze heeft behalve sokken in haar lievelings motief Harrie Potter ook 2 bonnen gekregen waar ze uit kan kiezen. Of ze gaan met zijn drieen karten of ze gaan met zijn drieen raften. Theresa moet nog nadenken.
Dan heeft Jan mij en Theresa naar de taekwondo gebracht. De eerste les en daarna de gevorderden les. Vanaf volgende week gaat ze alleen nog naar de gevorderden. Allen vanaf de groene band moeten daarheen. Volgend jaar mei/juni organiseert Resa een Meisterschaft in Liezen. Er komen internationale scheidsrechters (ze hebben er 5 bij elk gevecht) Er worden 2 wedstrijden gehouden de eerste is een soort schijngevecht wedstrijd waarbij je op je bewegen en techniek wordt beoordeeld. De andere Meisterschaft is Kampfen. Dus vanaf vandaag zijn ze aan de wedstrijdtraining begonnen. Ze hebben vandaag veel uitleg gekregen en de grondbeginselen . Ook de puntentelling en de benamingen. De een heeft een rood en de ander een blauw harnas. Dat is niet zo maar want dat zijn de kleuren van de vlag van Zuid Korea. De rode en blauwe cirkel wordt Taeguk genoemd, de oorsprong van alle dingen in het heelal. Het blauw (Eum) vertegenwoordigt de negatieve aspecten van Taeguk. Het rood (Yang) beschrijft de positieve aspecten. Het staat voor de oorsprong van alle dingen in het heelal.
Hun leraar heeft inderdaad de 8e dan gekregen. Daar zijn wachttijden van 10 jaar voor. Het heeft lang geduurd voor hij definitief de toekenning kreeg dat hij er voor geslaagd is. Hij heeft opnieuw benadrukt hoe goed Theresa is. Ik zie ook dat ze goed en snel is. Je moet jouw tegenstander goed raken en zij kan precies op die hoogte de schoppen uitdelen. Of ze het in een wedstrijd ook kan moet ze nog bewijzen. Ingrid zal wel schrikken want ze moet nu hoofdbescherming , gebitbescherming arm en been bescherming kopen. Ze werd in beide lessen in het zonnetje gezet omdat ze jarig is. Kwam Ingrid tussen de 2 lessen voorbij om Theresa te feliciteren. Ze had ook de moeite kunnen nemen om te blijven kijken.
Dan tot grote hilariteit ging mijn telefoon af en ik kon hem niet vinden. Was het Jannick om te vragen of ik Theresa ging halen. Maar ik was bij de lessen gebleven. Dus hem een berichtje geschreven. De les was meer dan een half uur later afgelopen. Ik heb er van genoten.



Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd 🎁12jaar al weer hoop dat ze een leuke dag heeft gehad

Erna 2024-09-20 21:21:42

Nicolette en Jan gefeliciteerd met de verjaardag van Theresa Theresa gefeliciteerd met je 12e verjaardag Maak er een fijn weekend van.

Liduina 2024-09-20 22:00:46

Hiep hiep hoera ! Gefeliciteerd 🥳🎉

Anja 2024-09-20 23:08:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.