Tussen de wolken schijnt de zon

Oostenrijk, Gröbming

Gisteren heb ik aan het eind van de dag toch nog de vloer van de keuken , de gang en de slaapkamer gedaan. Ook geprobeerd om het kleed in de keuken te reinigen. Wel veel beter dus het kan er mee door. Van dat apparaat, daar heb ik de 15 Euro investering al uit.
Vanmorgen vroeg wakker en uitstekend geslapen. Toch nog even blijven liggen en dan eruit. Ook Jan eruit gehaald want we hebben vandaag wat voor ons liggen.
Jannick en Meli waren bezig met het trekken van de leiding voor de sterkstroom verlenging. Maar Jannick moest toch een grote boormachine inclusief boor bij Letmaier huren want de gaten kwamen niet uit. Hij was zo hard bezig dat hij vergat om Sabrina op te halen . Gelukkig merkte hij het nog bijna op tijd. Aangezien de hele kelder en garage vol stond zijn wij aan de slag gegaan met afval verzamelen. De auto ingeladen met de eerste partij voor het depot in Aich . .Daarna alles wat nog meer weg moet naar buiten gesleept en dan gaan we vanmiddag weer. Er blijft nog veel over maar dat moet eerst in stukken worden gezaagd. Het wegbrengen duurde even want er was een flinke rij. Ik moet wel lachen dan zien ze ons en roept hij al Ruesink Stoderstrasse en gelijk er achter aan oh jullie hebben een nieuwe auto.
Maar goed eerste partij zijn we kwijt.
Jannick ging naar het E werk maar helaas komt er pas maandag iemand. Dus dan moet hij even ergens anders de auto laden. Hij heeft al veel geluk dat er een sterkstroomleiding in huis was.
Dan middageten met Jan restanten van gisteren dus snel klaar. Na het eten opnieuw de auto inladen en voor de tweede keer op weg naar Aich. Potjandorie de rij was nog heel veel langer. De vuilniswagens mogen er gewoon voorbij en er was een man langs de rij aan het lopen die schreef alvast van alles op en bij ons riep hij Molenaar he. Dan konden tractoren met bouwschrot ook doorrijden want die moeten naar een ander deel. Wij waren snel klaar alleen maar hout. We kunnen volgende week dinsdag nog gaan dus Jan moet nog even aan de bak met zagen.
Vandaar door gereden naar Schladming voor Annemarieke om te kijken of er nog een vacumeerder was. HELAAS Annemarieke die waren er niet meer maar ik kijk van de week nog wel in Stainach.
Dan werd ik gebeld door Leoben. ik Uh maar toch maar aangenomen. Heeft de uroloog van Jan geregeld dat hij 21 oktober in Rottenmann geopereerd wordt.
Normaal opereren ze in Leoben maar ze opereren tegenwoordig 1 dag in de week in Rottenmann.
Maar hij moet dan 15 oktober naar Leoben waar hij om 7 uur moet zijn. Dus we moeten dan om 4.30 gaan rijden. Daar doen ze het voorgesprek , bloedafnemen enz. Rottenmann is maar een uurtje van ons. Gelukkig maar want hij mag niet rijden als hij vrijdags naar huis gaat. Dus Jannick brengt hem op de maandag en haalt hem op de vrijdag.
Dan moet ik met de uroloog die hem behandeld in Liezen een afspraak maken voor 2 weken erna. Nog bij de huisarts nagaan welke bloedverdunners en wanneer hij er mee mag stoppen voor de operatie.
Maar goed zonder katheter op vakantie als alles goed gaat.
Nu 16 uur en een tevreden gevoel.
Bij ons is nu alles rustig wat het weer betreft. Er zijn nog opruimwerkzaamheden en zo. Het water is terug gegaan en de sneeuwgrens steigt omhoog.
In NÖ waren 21 dambreuken en zijn er nog steeds 16 dorpen afgesloten van de buitenwereld en onder water. Morgen beginnen ze met het opstarten van de scholen daar en die dat nog niet kunnen internet onderwijs. Het gaat nog lang duren voordat alles hersteld is. Veel boeren zijn hun complete oogst kwijt. Er spoelen nu overal kurbissen aan. De oogst zou bijna beginnen.Er zijn nog meer mensen verdronken in Oostenrijk en nog mensen vermist. Wij zijn er in onze regio goed vanaf gekomen.
In het vakantiehuis (Prenten) is de familie zelf op vakantie. Het zijn Duitsers. Nou wil het geval dat de Duitser die gered moest worden een Duitser op de Prentnerberg was. De redding was op 1100 meter hoogte maar er was geen doorkomen aan. Nu heb ik het vermoeden dat het de vader van de familie is (leeftijd klopt) Ik vraag maar niets.
Jannick ging net met Meli en Sabrina op weg om Theresa op te halen van school. Ze moeten nog door naar Liezen want Theresa heeft geen gymbroek meer. Ik ben nog even wat gaan opruimen beneden en we kunnen er al lopen. Jannick heeft een aantal extra account bij het depot. Dan kunnen we meer wegbrengen zonder te betalen. Ja hij was niet voor niets vuilnisman.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Maak er geen halszaak van! Het zou leuk zijn maar geen must. 😘

Annemarieke 2024-09-17 17:00:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.