22-9-2013 Semarang - Magalang

Indonesië, Magelang

Om 08:30 uur worden we door Subur opgehaald. Selamat Pagi , Subur, Maar eerst nog even ontbijten en afrekenen. Het ontbijt is super de luxe. Je kunt het niet bedenken of het staat er allemaal. Chinees, Europees, Indonesisch. Lekkerrrrrr. Nadat we zijn uitgecheckt gaan we eerst op zoek naar de Gereja Blenduk. Een van de oudste christelijke kerken van Indonesië. Gebouwd in 1753. We kunnen er niet met de auto komen omdat er festival Kota Lama is. We worden bij de Jalan Merak afgezet waar ook een grote vijver is. Subur zal hier op ons wachten. Het festival is op deze vroege ochtend nog niet echt op gang, maar er heerst een gezellige drukte. Er is ook een tentoonstelling van oude auto's. Voor de kerk zitten mannen in uniformen en in gevangenkamp-outfit. Wat ze precies doen is ons onbekend. Het is leuk om even door deze straatjes te lopen. Onze wandeling eindigen we bij een grote vierkante vijver waarbij ook weer allerlei kraampjes staan. Ook wordt er in de ijver druk gevist. Langs de kant staan betjaks (fietstaxis) klaar. Nou klaar, de meeste fietsers liggen in hun eigen betjak te slapen. Nadat we Subur weer gevonden hebben rijden we naar het oude postkantoor. Ook hier is het verboden te stoppen, maar doen het toch. Iets verder doorrijdend komen wij bij een gebouw waarvan we van Subur begrijpen dat het het gebouw van de 100 kloppen is?!?!?!? Na op internet gezocht te hebben blijkt het het administratiegebouw van de Nederlands-Indische Spoorweg Maatschappij te zijn. Zo te zien was het in betere tijden gebouwd. Het is in Semarang minder druk dan gisteren. Waarschijnlijk omdat het zondag is. Wat overigens niet wil zeggen dat het stil is. Verre van dat. We rijden naar Ambarawa wat bekend staat om zijn spoorwegmuseum. Wanneer we Semarang verlaten zien we langs de kant van de weg de pizzahut, KFC, maar de MacDonalds ontbreekt. Ook zien we veel Nederlandse namen langs de kant van de weg. Notaris, kantor, knalpot, koelkast, radiator en apotek zijn zo maar wat woorden die we tegenkomen. Grappig. We leren ook steeds meer Indonesische woorden hati hati (voorzichtig), gigi (tandarts), oleh oleh (nee niet hup Holland hup, maar souvenir/herdenking) en Bebek (eend) maar dit laatste woord zijn jullie al eerder in het verslag tegen gekomen.
In Ambarawa willen dus we nog naar spoormuseum. Niet dat we nu treintjesgek zijn, maar hier zou een mooi stationsgebouw staan en hele oude stoomlocomotieven. Helaas, vanwege renovatie gesloten. Maakt niet uit. We rijden verder naar Magelang. Dit is de plaats waar we zullen overnachten in het Saraswati hotel. Een wat koloniaal uitziend hotel, met ernaast....... Jawel, de moskee. Onderweg stoppen we om Lengkeng te kopen. Dit is een vrucht die erg veel weg heeft van lychee. Naast de vruchten kopen we ook een fles honing. Weer iets voor bij de verzameling producten die Ingrid uit ieder land probeert mee te nemen.
Maar voor we naar het hotel gaan, gaan eerst nog even de Candi Mendut bewonderen. Een van de 2 heiligdommen die bij de Borobudur behoren. De Candi Mendut is grootste en belangrijkste van de 2 heiligdommen. De Candi Pawon is het andere heiligdom. Het is er mooi maar ook erg toeristisch. Een straatje met souvenirwinkels loopt er langs, waar je noodgedwongen door geen moet lopen om bij deze tempel te komen. Je wordt meteen aangeklampt om iets van deze prullaria te kopen. De Candi is mooi. Wanneer je naar binnenloopt zie je in het midden een 3 meter hoge Boeddha n zittende houding met omlaaghangende benen. Aan beide kanten van dit beeld zijn de afbeeldingen van Avalokiteshvara en Vajrapani. Iets verder op hetzelfde terrein is een gebedsruimte (een van de weinige resterende boeddhistisch klooster van Indonesië) met allerlei boeddha’s en andere afbeeldingen. Na dit bezocht te hebben kunnen we direct naar het hotel of eerst ergens nog wat eten. Omdat Subur meestal wel lekkere eettentjes weet gaan we eerst maar eten. Dit keer een luxe restaurant Sekar Kedhaton met daarbij een zilverfabriekje. We nemen een Indonesisch vleesgerecht en Tom Yam Goong Soup. De soep is pittig, maar ook wat zurig. Super! Hierna gaan we echt naar het hotel. Het is een wat koloniaal uitziend hotel. De kamers zouden wel wat verfrissender eruit kunnen zien. Het is allemaal wat smoezelig. Nog altijd schoon in vergelijking met Afrika, maar toch. We gaan naar het zwembad om wat te lezen en het verslag verder bij te werken. Dit alles onder het gegalm van de moskee die vlak naast het hotel staat. Wat wil je nog meer.. Na wat gezwommen te hebben gaan we ons omkleden om in de " lounge" wat te drinken. De andere gasten in het hotel zijn zover we kunnen horen allemaal Nederlanders. De eetgelegenheid is in het andere deel van de lounge. Er staan niet veel tafels dus met de gasten die er al zitten, het is tenslotte 18:00 uur, is het vol op 1 plekje na. Tegen zevenen gaan we aan tafel. Zowel de bediening als de keuken kan het aantal gasten niet echt aan. Het duurt langs voor we iets kunnen bestellen. Maar…., plan plan ofwel rustig aan.We bestellen saté van beef en sajor lodeh. Beiden zijn niet echt geweldig. De beef is wel van een hele oude koe gemaakt en aan de sajor zat weinig smaakt. Tot nog toe hebben we eigenlijk tijdens de lunch het lekkerst gegeten. Na het eten gaan we nog even in de lounge zitten lezen voor we naar bed gaan. Morgen om 06:00 uur op voor de Borobudur.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.