Van Dordrecht naar een camping bij de boer in Brabant

Nederland, Ulvenhout

Het rommelt in de verte, de regen drupt op de tent maar wij zitten droog en kijken terug op een heerlijke dag. Deze keer droog over en het was de hele dag zeer aangenaam fietsweer.
Tijdens het overvloedige ontbijt in b en b ‘Heer en Meester’ worden wij door de gastheer vergast op het bloederige verhaal van de moord op de gebroeders de Wit. Afkomstig uit Dordecht stierven zij een gruwelijke dood in Den Haag en dit betekende volgens onze gastheer het einde van de Gouden Eeuw, die hier in Dordrecht nog gewoon zo genoemd mag worden. Het pand waar wij hebben geslapen is 400 jaar oud en gebouwd op koeiehuiden. Deze oorspronkelijke fundering ligt er nog steeds aldus onze gastheer. De grachtenhuizen aan de overkant zijn gebouwd op palen en roepen associaties met Venetië op. Een zeer schilderachtige plek. Met een aarzelend zonnetje en een matig windje verlaten we het oude Dordrecht en via de buitenwijken met straatnamen als in iedere Nederlandse stad (Marnixstraat!) bereiken we het wijdse gebied ten zuiden van Dordrecht. Via de Smitsweg naar een schilderachtige dijkweg met fleurige bermen naar de Moerdijkbrug over het Hollands Diep.
Aan de overkant zijn we in het Brabantse land. Uitgestrekte velden met uien, aardappelen - we fietsen langs de Pootdijk - graan en bieten. Langs het uitgestorven Lage Zwaluwe met een aparte lintbebouwing. Dan langs kaarsrechte landwegen naar Terheijden waar we op een terras koffie drinken.
Dan verder naar Breda. Inmiddels is Brabant wakker en de terrassen zijn druk bezet. Het centrum is vol gezellige pleinen en terrassen, best knap dat we toch gewoon doorfietsen. We zijn namelijk niet helemaal gerust op het weer en willen vanmiddag de tent graag droog opzetten. Wel doorkruisen we een prachtig park met een zuil van de Oranjes en nemen we een kijkje in het zeer schilderachtige begijnenhof.
Als we Breda weer uitfietsen langs alweer een gezellige Markt met terrassen komen we in een verrassend mooi traject langs het riviertje de Mark.
Daarna is het niet ver meer. Op een veldje op een kleine camping is ruim plek voor ons tentje. Koeien loeien in de stal, in de verte ruist een snelweg en het is drukkend warm.
Als de tent staat barst er een pittige onweersbui los. Maar daarna valt het toch reuze mee. Tetman doet boodschappen bij de Jumbo die vlakbij is en aan de picknicktafel genieten we in de zon van een eenvoudig campingmaal (pasta pesto).
Precies als we klaar zijn opnieuw een regenbui. Daarna is het weer droog om de afwas te doen en koffie te drinken.
Daarna weer in retraite in ons tentje.
Morgen naar Vlaanderen!

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

une bouteille par jour hâld de hannen rjocht oan it stjûr.

menno 2021-07-25 21:41:00

Knap tussen de buien door gelaveerd! Staat de tent een beetje hoog en droog? Vandaag vonden wij een St Jacobsschelp op het Bretonse strand en dachten aan jullie. Succes weer met het volgende traject.

Nynke 2021-07-25 21:43:53

Nederland is al de moeite waard: dat belooft nog wat voor het vervolg! Bonne route 🚴‍♀️

Janny 2021-07-25 22:02:29

Het dagelijkse ochtend-dilemma. Eerst de Volkskrant of het laatste dagverslag? In deze periode verliest de krant het altijd.

Jan 2021-07-26 09:08:15

Toch je eigen weg, Smitsweg. Ze kunnen er altijd nog de Anne-Paulien Smits laan van maken. We sluiten ons aan bij de volgorde van het volgen van het ochtend nieuws, eerst jullie verhaal en dan het FD. We genieten weer van jullie mooie verhalen. Genietse, n&g

Nel&Gerard 2021-07-26 09:43:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.