Sagunto

Spanje, Sagunto

Het was een mooie plek waar we stonden in Oliva, maar ook erg winderig. Om 18.00 uur ging de deur al dicht vanwege de harde wind. We koken binnen, maar nog steeds met uitzicht op de golven. (klik een dagje terug en je leest het hele verslag met foto's)

Op naar de volgende plek. We rijden om Valencia heen. Dit keer volgen we de navigatie niet, omdat we de vorige keer dwars door de drukke stad werden gestuurd. Maar ook de snelweg is druk, veel vrachtverkeer, maar het is ongetwijfeld sneller dan door de stad.

De camping die we uitgekozen hebben is weer een speciale. Het is een mix van wat kale en onverzorgde plekken en oude bijna vervallen vakantiehuisjes, maar wel aan zee. Gek genoeg is er een klein goed verzorgd parkje met veel palmen en een fontein. Het ruikt er heerlijk naar jasmijn. Achter tegen de zeekant aan is een sympathiek plekje waar diverse mensen staan, langblijvers en passanten. Tussen de palmbomen is er nog plaats voor ons.
Hier ziet het strand er weer heel anders uit. Een hel blauwe kleur, een stenen strand.
Ik wandel dagelijks een paar keer over strand en strooi mijn gedachten over zee, zoals Peter zo toepasselijk zegt.

Vandaag fietsen we naar Sagunto (spreek uit als Sahunto). Ik zet met Komoot de fietsroute uit en we worden over alleen maar fietspaden, ook rode paden op de doorgaande weg, naar het stadje gestuurd. Prima fietstocht dus.

Belangrijk in de geschiedenis van Sagunto was de ‘belegering van Saguntum’ in 219 v.Chr. Tijdens deze belegering bestormde Hannibal de stad om deze te veroveren van de Romeinen. Het gevecht eindigde na maanden in een bloedbad dat de inwoners van de stad geen schijn van kans gaf. Dit vormde de oorzaak van de Tweede Punische Oorlog, een van de belangrijkste oorlogen in de Spaanse oudheid. Uiteindelijk veroverden de Romeinen de stad vier jaar later weer terug en benoemden het als Romeinse voorkeursstad.

De kerk, zoals gewoonlijk gesloten, Santa Maria, is een gotische kerk uit 1334. Op veel uitzichtpunten zie je de mooie klokkentoren.
Er is een oude Joodse wijk inclusief oude toegangspoort. Hier is het stil, toch zullen er nog mensen wonen. De wijk is tegen de heuvel van het kasteel opgebouwd.
Op advies van de toeristen informatie bezoeken we een klein museum gebouwd binnen de oude muren (of wat er nog van over is) van de oude tempel van Diana.
Met nog een oud Joods badhuis. Mooi aangekleed zijn de paar zalen met kostuums gebruikt zijn bij toneelstukken in het openlucht theater.
Heel vriendelijke personeel legt ons in gebrekkig Engels uit wat er te zien is.
Het Romeinse theater is uit de eerste eeuw. Het is een van de best bewaarde oude theaters van Spanje. Tussen de oude overblijfselen is het nieuwe theater heel mooi weer opgebouwd met een opvallende akoestiek. Verrassend!

We eten een menu del Dia op een terrasje op straat. Eenvoudig maar lekker.
We klimmen dan niet meer naar boven naar het kasteel. Maar er staat nog een kasteel op het programma voor de komende dagen.

Morgen plakken we er nog een dagje aan vast. Het wordt 30 graden en waar zit je dan beter dan aan het strand. We fietsen dan nog een stukje naar de haven van Sagunto.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto's!

Rinus 2023-03-29 21:34:50

Beetje jaloers op de stralende blauwe lucht en korte broeken. Hier moeten we nog even geduld hebben!

Ineke Westerhof 2023-03-29 21:47:06

Ziet er mooi uit . Leuk herkenbaar voor ons.,

Patricia 2023-03-29 22:10:29

Mooi plekje!

Kees 2023-03-30 08:55:51

Ziet er goed uit allemaal en wat een weer! De wijnfles is al aardig leeg.....

Pieter 2023-03-30 10:07:05

Wat ziet heterweer fantastisch uit daar. Blijfvooral nog even genieten .liefs

Lies 2023-03-30 11:57:26

Heerlijke plek en dan met zulk weer! Mooi plaatsje. Genieten!

Jacques 2023-03-30 13:39:12

Wat een schitterende kleuren,de zee in combinatie met de lucht. Ik heb weer genoten van de uitvoerige beschrijving.

Minca 2023-03-31 16:06:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.