Dag 19. Hanzestad Kampen met veel foto's.

Nederland, Kampen

We hebben lekker geslapen op de oprit en na ons ontbijt in de camper hebben nog koffie gedronken. Het was weer gezellig!

Om half twaalf stonden we op een grote parkeerplaats net buiten de oude kern van Kampen.
Met een code op het parkeerticket mogen we ook gebruik maken van een sanitair gebouwtje met schone toiletten en een mogelijkheid om het chemisch toilet te legen.
Kampen is een eeuwenoude stad. Rond 1150 was er al houten bebouwing en omstreeks 1236 kreeg het stadsrechten. In die tijd was het een machtige stad met een flinke vloot aan Koggeschepen, daarmee werd handel gedreven met de landen rond de Oostzee. Door de gunstige ligging aan de drukbevaren handelsroute tussen de Zuiderzee en de Rijn beleefde Kampen een bloeitijd. Door het verzanden van de IJssel kwam hier een einde aan.

De kern van Kampen heeft veel oude panden en Wilma had een een stadswandeling op het internet gevonden. Deze wandeling hebben we na het bezoek aan het Stedelijk Museum van Kampen gedaan.

De vaste collectie het Stedelijk Museum in het oude raadhuis is verdeeld over vier thema's: water, geloof, rechtspraak en het Huis van Oranje.
Pronkstuk is de Schepenzaal uit 1545 waar sinds de Middeleeuwen recht werd gesproken. Er is een zaal met de geschilderde portretten van alle stadhouders, koningen en koninginnen uit het Huis van Oranje.
Met onze entreekaarten mochten we ook nog de verderop gelegen voormalige synagoge in met een wisseltentoonstelling met als thema "Oog voor Oor".

Kampen heeft heel veel kerken voor diverse gezindten.Zie foto's.
We liepen langs kerken waar volop gezongen werd. Na de dienst kwamen er veel mensen uit gelopen en dat in de coronatijd. Bij een andere kerk waren de kerkgangers zeer klassiek gekleed(zwart, grijs, hoedjes(ook kinderen)).

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.