Terug naar 1916

Italië, Piancavallo

Gisteren heeft albert een wandeling opgezocht die begint in piancavallo. Dit ligt maar 30 kilometer van de camping maar de reistijd bedraagt toch echt 50 minuten. Onderweg komen we nog een herdertje met een paar schapen en geiten tegen die half over de weg heen sjokken. De wandeling brengt ons langs oude verdedigingswerken die door italie gebouwd zijn aan de grens met zwitserland om een invasie te voorkomen, dit werd gedaan tussen 1916 en 1918. Het uitzicht is prachtig en de verdedigingswerken bijzonder mooie tunnels uitgehouwen in steen.
Nadat we de hoogste punt bereikt hebben dalen we via de andere kant van de berg weer af dit stuk is ook prachtig en loopt door het bos.
'S middags zijn we als echte toeristen met de rondvaartboot het meer op geweest en hebben we twee eilandjes bezocht. Op zich best leuk maar de eilandjes zijn zowaar nog toeristischer als het vaste land.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Zijn jullie dan geen echte toeristen?

Harm en Hilma 2016-05-20 18:16:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.