Natuurpark ciciu del villar

Italië, Ciciu del villar

Vanmorgen met het wakker worden blijkt het zonnetje nog verstopt. We besluiten weer de wandelschoenen aan te trekken en naar een ander natuurpark te gaan. In de boekjes hebben we al gezien dat daar een soort van stenen paddenstoelen staan. En dat ziet er best gaaf uit.
Aangekomen bij het nationale parkje kinmen we kiezen voor een wandeling van 1 uur of van 2 uur.
We besluiten te gaan voor de wandeling van 2 uur, na de eerste mooie grote "paddenstoelen" gaan we langzaam aan de berg op prachtig wandelen met het eerste stuk flink klimmen om halverwege de route heerlijk te gaan dalen eenmaal terug bij het startpunt gaan we het bezoekerscentrum nog even in deze is niet zo mooi als we van nederland gewend zijn, maar wel aardig om even rond te kijken.
'S middags besluiten we nog even naar de grotten van bossea te gaan.
Prachtige grotten waar het water nog volop door stroomt. Doordat het water er nog zo hard door stroomt weinig stalagtieten en stalagmieten gezien maar wel hele mooie kamers. Wat wel het vermelden waard is is dat we een prive rondleiding kregen van een hele vriendelijke italiaan die alleen italiaans en frans sprak( dan heb je best een taal barrierre aangezien wij nederlands, engels en duits spreken) maar gelukkig had hij tekst en uitleg in het engels.
In het niet publieke deel van de grotten wordt nog steeds onderzoek verricht. Met enige regelmaat vinden ze hier ook nog botten van de vroegere bewoners namelijk de beer.
Eenmaal uit de grot trekken we weer tent waards waar ondertussen de zon ook langzaam te voorschijn komt heerlijk nog even genieten

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Vast een leuke dag gehad.leuke waterval in de grot. Wel lastig die taalbarrière.

Harm en Hilma 2016-05-17 00:34:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.