Vandaag mij wat aangepast aan de langslapers van de auberge en ook wat langer geslapen tot 8u45. Rietje is al vroeger wakker en zij heeft ondertussen een lekker ontbijt recept gevonden nl. Volkoren bananen pannenkoekjes.
Rietje doet haar dagelijks wasje en ik rijd naar het dorp om brood. Op het plaatselijk kantoor van het ministère de l’ intérieur vraag ik een attestation de déplacement exceptionnel zodat we ons probleemloos kunnen verplaatsen voor noodzakelijke inkopen en medische zorgen. Indien nodig kunnen we dus probleemloos naar Rissani rijden een 30tal km van hier.
Er lopen ook een aantal militairen rond en een officier vraagt me heel vriendelijk waar we verblijven en geeft me de raad te blijven waar we zijn omdat we hier heel veilig staan.
Op de terugweg ontmoet ik 2 Fransen die op de camping Le Petit Prince staan. Zij zijn er praktisch even eenzaam als wij met slechts 1 andere camper. Zij kwamen net terug van een wandeling naar een meer, waar voorlopig nog veel water in staat. Een tip voor één van de volgende dagen.
Na het middageten is het opnieuw te warm en we ontvluchten samen met onze tsaren de zon naar het terras van de Auberge.
Gechat met Mieke en Dimi ivm de stormschade in Ouwegem.
In de late namiddag krijgen we onverwachts bezoek van Bernard en Sylvaine, de Franstalige Belgen, die hier een eindje verder staan op de Ksar Sania. Samen met Bernard een pintje gedronken, het eerste sinds 14 dagen want we moeten zuinig zijn op onze drankvoorraad. Het voelt echt fijn aan om bezoek te krijgen op onze eenzame camping en het was een leuke babbel. Morgen gaan we eens tot daar, want de eigenares Françoise is van opleiding tandarts en kan Riet misschien helpen met haar tandprothese.
Vanavond opnieuw gegeten in de Auberge, eerst salade, daarna een tajine végétarien en als dessert meloen.
Nog gechat met Geert en een mailtje ontvangen van Myriam en Eddy, de gestrande Belgen hier niet zo ver vandaan. Altijd leuk om nieuws van hen te krijgen.
In Marokko is het aantal besmettingen gestegen tot 691 en het aantal doden is 44, gelukkig dus nog altijd weinig.
Vandaag is de boot naar Sète vertrokken en voorlopig schijnt dit de laatste boot te zijn. Maar dat zijn zorgen voor morgen of volgende maand !!
Het ontbijt was zo lekker dat ik jullie dit niet wil ontzeggen. Hier volgt het recept.
Hoe maak je volkoren bananenpannenkoekjes?
Aantal personen:
2 personen
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
50 gram havermout
125 ml melk
1 ei
1 theelepel kaneel
1 snufje zout
1 theelepel bakpoeder
1 banaan
1-2 eetlepels olie of boter
2 eetlepels studentenhaver
2 lepels Griekse yoghurt
Honing (eventueel)
Bereiding
Maal de havermout fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Klop de melk en het ei door de havermout. Voeg hier kaneel, zout en bakpoeder aan toe en klop tot een glad beslag. Voeg eventueel nog een scheutje melk of water toe als het beslag te dik is.
Halveer de banaan in de lengte, en snijd de helften in 3 stukken. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de banaanstukken enkele minuten tot ze bruin beginnen te kleuren.
Haal de helft van de banaanstukjes uit de pan. Schuif de rest uit elkaar en schep op elk stukje wat beslag. Je krijgt zo 3 kleine pannenkoekjes. Bak de pannenkoekjes enkele minuten aan een kant. Draai ze en bak ze bruin aan de andere kant.
Hak ondertussen de studentenhaver klein.
Bak als de 3 pannenkoekjes klaar zijn, op dezelfde manier nog 3 pannenkoekjes.
Serveer de pannenkoekjes per 3 stuks op een bord met een schep Griekse yoghurt en de fijngehakte studentenhaver. Besprenkel eventueel met een beetje honing.
Tip: je kunt ook nog vers fruit toevoegen, bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien of frambozen.
Geschreven door Reizen.met.Rietencis