Geschreven door EdenDaan
Wat een toeval weer dat je bekenden bent tegen gekomen ( net als ons toen bij de benzine pomp ) Sneu voor Boris maar zou je dan niet even contact opnemen met de dierenarts! Sterkte
Mascha 2020-09-07 17:26:40
Hoe vaak mag een hond overgeven of misselijk zijn? De meeste honden braken zelden. Een op de vijf honden (20%) braakt twee keer per maand of vaker. Regelmatig overgeven is niet normaal! Als uw hond regelmatig likkebaardend uit de struiken komt, is voor u een taak weggelegd: wat ligt daar? Als u zelf de oorzaak niet kan vinden, is het aan te raden contact te zoeken met uw dierenarts. Naar de dierenarts Een keer braken is dus niet erg. Als uw hond daarna blij en vrolijk is, kunt u gerust afwachten. Wij raden aan om contact te zoeken met een dierenarts als: Uw hond iets afwijkends heeft gegeten De buik van uw hond opzwelt Uw hond blijft braken Uw hond regelmatig braakt Uw hond ziek is Uw hond koorts heeft (meer dan 39,5 graden Celcius) Uw hond ook veel drinkt en veel plast Uw hond geen water binnenhoudt. Uitdroging is mogelijk (en als er tevens sprake is van diarree droogt een dier sneller uit!) Uw hond evenwichtsproblemen heeft of niet goed kan lopen Tijdens het onderzoek bij uw dierenarts stelt hij vast of kan worden volstaan met een symptomatische behandeling of dat er aanvullende onderzoeken en behandelingen nodig zijn. Een dierenarts kan u doorverwijzen naar de maagdarm poli van het MCD Symptoombestrijding bij braken Een acute maag- en/of darmontsteking duurt in de regel hooguit een week. Uw hond geneest vanzelf. Met medicijnen kunnen we deze periode voor u en uw hond wel minder erg maken. Ook moeten we ervoor zorgen dat uw hond niet uitdroogt want dat kan leiden tot blijvende schade. - Medicijnen tegen overgeven en misselijkheid Medicijnen als Emeprid® (primperid) of Cerenia® kunnen de misselijkheid bestrijden en het braken tegengaan. Cerenia® kan ook pijnstillend werken. Dit soort middelen moet alleen worden gebruikt als zeker is dat direct ingrijpen niet nodig is (uw hond heeft bijvoorbeeld geen rare dingen gegeten die schade kunnen veroorzaken). - Eten en drinken bij overgeven Voor het herstel van maag en darmen is het belangrijk dat uw hond zo snel mogelijk weer eten binnenhoudt. Als het eten wordt uitgebraakt, heeft het echter geen nut dit te blijven geven. Als de hond water wel binnen houdt maar eten niet, is het aan te raden te starten met een uitgebalanceerde zoutoplossing (ORS) (zoals Oralade®). Als uw hond dreigt uit te drogen (hij heeft plakkerige slijmvliezen, of de huidplooien verstrijken niet) kan het nodig zijn om vocht per infuus te geven. Ook als blijkt dat de patiënt veel zouten verliest, kan een infuus nodig zijn. Als uw hond of kat niet meer braakt, went u hem geleidelijk (in twee dagen) terug naar zijn normale voedingspatroon. - Rust Houd er rekening mee dat uw dier ziek is, zolang er verschijnselen zijn; geef uw dier daarom voldoende rust. Dat komt het herstel ten goede.
Sandra 2020-09-07 17:46:33
De combi braken en futloos moet geen langdurende kwestie worden. Heb even e.e.a. opgezocht en ingeplakt Just in case je het zelf nog niet hebt kunnen googelen. Wij hebben Summer een vlooienmiddel gegeven waar ze kennelijk gevoelig voor is, ook niet leuk maar zou snel moeten overgaan. Ja ze geven veel geluk maar soms ook zorgen. Hoop dat het net zo snel oplost als de sleutelsituatie.
Sandra 2020-09-07 17:50:29
Ik neem aan dat jullie naar Trier gaan. Ook een mooie en bekende stad.
Raymond 2020-09-07 20:05:04
Metz is zeker een mooie stad. Prachtige foto’s. Ik hoop dat Boris snel beter wordt. Zo zielig. Sterkte en beterschap
Tineke 2020-09-07 22:28:26
Arme Boris.... Beterschap voor het beestje. Ook voor jullie te hopen dat je snel naar een beter plekje kunt trekken. 🤣 jullie zijn het enige stel dat ik ken, die het kunnen verzinnen om een elektrische deken mee te nemen met kamperen in een tent. Ik heb er ook eentje, zijn naam is Ron.
Nancy 2020-09-07 23:48:53