Ondanks de voorspelde regen valt het weer toch nog mee en laat het zonnetje zich zelfs af en toe zien. Vandaag rijden wij de route, die de trein vanuit Flam ook rijdt en zo bekend is vanwege de spectaculaire panorama uitzichten. Doordat de trein tegenwoordig erg populair is bij Japanners en Chinezen is het niet aan te bevelen deze tocht per trein af te leggen.
Wij rijden vanuit Godvangen terug naar Flam en van daaruit slingert er een heel smal stijl weggetje over de bekende spoorrails. Het is echt wel een avontuur, want inhalen kun je er nauwelijks en doordat de weg zo slingert zie je het tegemoetkomend verkeer ook niet aankomen, maar gelukkig is er wel op enkele plaatsen een kleine ruimte gecreëerd. Wij zijn niet al te vroeg van de camping gegaan, zodat de anderen uit de groep vanmorgen vroeg al zijn geweest, die wij dus niet als tegenligger zullen tegenkomen. Wij passeren wandelaars en fietsers die de klim naar boven maken. De uitzichten op de brede dalen van deze route zijn weer prachtig en natuurlijk ook de niet aflatende watervallen en de daardoor immens woeste watermassa in de rivieren zoeken hun weg naar het dal.
De weg die wij heen hebben gereden, moeten wij ook weer terug en die komt uit bij het "Naeroyfjord". De plek waar ook de Flåmspoorweg begint. De spoorlijn tussen de plaatsen Myrdal en Flåm. Aan dit fjord staan diverse picknick tafels waar wij genieten van het uitzicht en de toeristenboten, die hier af en aan varen.
De UNESCO Naeroyfjord
Deze extreem, smalle fjord is een van de binnenste takken van de belangrijkste Sognefjord, de langste fjord van Noorwegen. Deze 20 kilometer lange fjord is in sommige delen slechts 250 meter breed , met steile bergwanden tot 1770 meter hoog en ongelooflijke, kleine boerderijen die zich aan de bergwanden vastklampen. Op het smalste punt is de fjord slechts 12 m diep, verder naar het einde verdiept ze tot 75 m. De fjord eindigt nabij het plaatsje Gudvangen, waar het riviertje Nærøydalselvi erin uitstroomt.
Sinds 2005 staat de Naeroyfjord op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Geschreven door Ellens.travels