Tolo

Griekenland, Tolo

21-10 Eerst bij de Lidl van Argos boodschappen gedaan en toen zijn we naar Nafplio gereden. We maken een wandeling door de stad
We waren hier in 2013 en 2022, dus de meeste bezienswaardigheden hebben we wel gezien. We lopen wel even de mooie Panaghia kerk binnen in de oude binnenstad(NW kant vlak bij de kade).

Nafplio was ooit de 1ste hoofdstad van Griekenland maar na 5 jaar werd Athene dit. De stad heeft een bewogen geschiedenis, de 1ste president werd hier door 2 Manioten vermoord. De stad is wisselend in handen van de Venetianen en de Turken geweest.

Daarna rijden we naar Tolo, heel lang geleden met een vliegreis geweest en ook in 2022 toen we in Drepano op de camping stonden zijn we er met de fiets geweest. Het is een zeer toeristisch dorp maar nu in het naseizoen valt de drukte erg mee. Het ligt leuk in de baai met het smalle strand en de taverna’s met terrasjes.

We gaan op een mooi terras van een taverna aan het water wat eten en we nemen hier eens mosselen, een echt vissers dorp dus hier moet het toch vers zijn. Ooit in Sagiada mosselen terug gestuurd die echt niet goed meer waren . We stonden op de P bij de haven maar gaan nu “gewoon” beneden op de kade staan waar diverse auto’s staan. Er staat geen verbodsbord we horen het wel als we weg moeten.
Een leuk plekje zo tegenover de bootjes.

22-10 Vanmorgen na het ontbijt de camper maar weer boven gezet ivm de vele bestelauto’s van de vissers. Het is heerlijk weer na de koffie gaan we vooraan bij het kleine strandje zwemmen daarna gaan we een klein stukje verder. Voorbij Drepano(wat jammer dat jullie net weg zijn Edso) gaan we naar Vivari een klein plaatsje beschut in een baai.

We kennen het dorp en plekje toen we 2022 op de camping in Drepano stonden zijn we hier oa met de fiets geweest. Weer veel bootjes hier in de baai maar ook zeilboten. Allemaal met gammele steigertjes wat destijds ook al was.In het dorp is er een taverna(Boreli)open en voor de tijd van het jaar is het behoorlijk bezet.

Ze hebben tot mijn verrassing hier mosselen in tomaten saus met saganaki, ondanks dat we gisteren mosselen gegeten hebben(ook goed) gaan we hier weer voor. En het is voortreffelijk een aanrader. De saus is behoorlijk gekruid met chilivlokken?
Verder rustig aangedaan niet gelopen gisteren in 3 wandelingen 9,5 km gelopen was een beetje veel. Ik denk dat we morgen hier blijven, we staan goed en heel rustig.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Hoi Marinus & Ina, Toch weer een leuk plekje gevonden, zeker als je de hoofdstraat bekijkt van Tolo, kun je zien dat er over de inrichting werd nagedacht. Zelfs alle kanonkogels die men kon vinden zijn gebruikt haha, ze hoefden ze alleen maar wit te schilderen. Mooi plaatsje om nog even te blijven hangen, waar jullie naar jullie maatstaven goed kunt eten. Geniet er samen van, want hier zijn de nachten al behoorlijk koud,

Peter Kee 2024-10-22 17:24:42

Zo heerlijk die mooie foto's van mooie dingen bij mooi weer. En gewoon je huis op wielen aan het water. Super. Wanneer steken jullie over? Al iets defiitiefs na de annulering? Ben benieuwd. Heel fijne tijd en reis nog verder. Groetjes uit Argenton sur Creuse van Mike en Wilma

Wilma 2024-10-22 18:33:46

Hoi I&M, ook de al eens bezochte plekken zijn leuk om weer te (her)ontdekken. Altijd is er iets anders en ook culinair zijn er ongetwijfeld nieuwe toppers. De rode draad is dat jullie veel ‘buiten de deur’ eten, dus is er sprake van 2 ervaringsdeskundigen. Heerlijk toch om aan ‘het eind van de keten’ te zitten 😂, geen boodschappen, geen arbeid in de keuken, geen voorbereiding, geen afwas 🥰. Gewoon zitten, kiezen, eten en betalen (meestal een luttel bedrag) en nagenieten!! Van Nico heb ik begrepen dat COB vanaf 2025 geheel gaat vervallen, blijft over: een hut of over land. Geniet de komende weken van 🇬🇷 en alles wat de moeite waard is. Fijn dat het lopen is verbeterd, maar blijf alert op (pijn)signalen. Wij nu regio Beziers. Het Iberisch schiereiland komt in zicht…..

Peter 2024-10-22 18:45:01

Jullie zijn echt levensgenieters. Campertje aan het strand of bij een haventje en dan deze reis heel vaak foto's van tafeltjes met daarop de lekkerste gerechten. En ik kan jullie geen ongelijk geven. Staat de oversteek nog altijd op de 28ste of is er weer iets gewijzigd? We lezen het allemaal wel. Nu nog even heerlijk genieten in Griekenland.

Kees Koele 2024-10-22 19:31:13

Dag Ina en Marinus, vanuit mijn luie stoel in huis lees ik jullie verhaal. Vandaag weer thuis gekomen van onze reis uit Frankrijk 🇫🇷 Wat mooie en schone dorpjes. Prachtige plekjes zo in de haven. De camper op de P is goed zichtbaar met zijn Hymer teken, toch! Blijf nog maar in Griekenland want het weer in Italië is bar en boos. Lieve groetjes van Pieter en Berta Smilda uit Groningen.

Berta Smilda 2024-10-22 20:29:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.