We zijn onvoorstelbaar goed verzorgd door Mirjam onze hostes. Ze staat er op dat we een lunchpakket meenemen omdat we 25 km door een natuurpark moeten. Daar is niets te makken. Tegen mijn principes in nemen we zelfs worst mee op de donkerbruine boterhammetjes. Is een keer geen stokbrood. Zij vertelde: Een keer per jaar meestal ergens in de winter is er een grote happening. Qui a le plus gros oftewel WIE heeft de GROOTSTE.
Op deze genderneutrale wedstrijd, iedereen mag meedoen, laat men hem schaamteloos en ongewassen aan elkander en de jury zien, iedere millimeter telt.
De winnaar wint een mooie geldprijs en heeft eeuwige roem. Gelukkig hebben wij onze vastenavond waarbij wij ons achter een gordijntje of maskertje kunnen verstoppen.
Ofdat de grootste ook de lekkerste is, ik weet het niet, ik ben geen kenner.
Zo zie je dat iedere streek zijn eigen feestjes kent. Het gaat natuurlijk over de truffel wat dachten jullie dan v.p.?
De etappe van vandaag ging specifiek door dit gebied omdat de truffel, een soort paddestoel, hier groeit. Kalkrijke goed doorlatende gronden met hoge ph waarde daar stikt het hiervan. Verder worden kweekmethoden geheim gehouden en alleen in familie kringen doorgesluisd. Je ziet hier heel veel eikenbomen staan die hebben er ook mee te maken. Opvallend is dat betreffende percelen goed zijn omheind er staat nog net geen stroom op. Dit is om nieuwsgierige mensen en dieren op afstand te houden. Een paar van die paddestoelen is al gauw een fortuin waard.
En jawel in de verte verschijnt Cahors. Nog een flinke afdaling en we zijn er. Ergernis bij het pelgrimskantoor maar goed wij hebben een stempel en kunnen verder. Stelletje voorkruipende snotpieken die hun bezorgde rugzak op komen halen en zich pelgrims noemen bah.
Op de foto's;
Terugblik op Bach, truffelveld omheind, rustpost door kinderen voor kinderen, nieuw aangelegd truffelveld, sneeuwklokjes, overdekte waterput, jagerspadje, Cahors in zicht, kathedraal in beeld, brug over de lot.
Geschreven door Marie-louise-en-sjaak-op-reis