Dag 43 - 3 juni Parijs - Make Sense

Frankrijk, Ermenonville

Bij de Hermitage legden we contact met Make Sense uit Parijs, die we vandaag bezoeken. Het is een Au Tiers Lieu plek, zoals ook die in Senlis. Amelio zal me in contact brengen met iemand van Make Sense om te kijken of we iets samen kunnen doen, omdat zij ook met Terre de Liens samenwerken.
Het verhaal van Make Sense begon tijdens een reis over de wegen van India. In 2010 begonnen Christian en Leila, twee pas afgestudeerde vrienden, aan het avontuur van sociaal ondernemerschap door hun eerste ‘hold-up’ te organiseren, een nieuw soort collaboratieve en constructieve workshop. Tien jaar later heeft het team honderd medewerkers en duizenden vrijwilligers, en heeft het wereldwijd honderdduizenden acties op gang gebracht. Hun idee: wat als burgers ondernemers konden helpen hun ecologische en sociale projecten te ontwikkelen? Wat als studenten daaraan zouden kunnen bijdragen? Zo ontstonden schijnbare ‘gangsters’ en ‘holdups’: een eerste ontmoeting tussen de wereld van het maatschappelijk middenveld, studenten en ondernemerschap.
Sinds de oprichting zijn ze steeds weer zoek naar de ideale organisatiestructuur. Als er één zin is die je bij Make Sense nooit zult horen, dan is het wel: “Ik moet het aan mijn baas vragen”. Hier is geen baas, evenmin als er sprake is van een hiërarchie.

Daarna lopen we naar de Academy du Climat, waar we een gesprek hebben met Isabelle. Zij heeft ons goed geholpen aan contacten in Parijs. In het gesprek geeft zij onder andere aan dat ‘access to land’ belangrijk is voor steden en dorpen om dichtbij biologisch eten te hebben.
Samen maken we nog een statiefoto bij het Hôtel de Ville.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie verzameling dappere mensen ontmoet je deze reis!!!

Eveline 2024-06-04 14:25:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.