Dag 38: Este-Ferrara 73 km

Italië, Ferrara

Vannacht druppelde het nog af en toe op onze tent, maar deze morgen was de tent droog en scheen de zon al vroeg. Hoopgevend voor onze fietstocht richting Ferrara in het getroffen gebied Emilia Romagna.
Onze pizza heeft de nacht doorgebracht aan mijn voeten in de binnetent en mag mee bovenop de bagage tot deze middag. Stevige doos, die dit alles overleefd heeft.
We fietsen doorheen de vlakte tussen de Adige en de Po. De Po vormt de grens tussen de Veneto en Emilia Romagna...we merken nog niks van enig onheil gelukkig. De brug over de Po was een ware evenwichtsoefening...zo'n smalle doorgang met onze beladen fietsen.

We komen langs een B&B waar staat dat het nog een kleine 500 km is naar Rome ( zal wel iets meer zijn denk ik...) en hebben er een praatje met de uitbater. Hij heeft vaak Reitsma reizigers op logement en op onze vraag of naar Bologna fietsen een probleem zou kunnen zijn , antwoord hij: "je zult wel veel natte velden en zo zien, maar de wegen zijn vrij." Hij raad ons aan de route te volgen die wij in feite van plan waren te volgen via Bologna en dan Firenze. De grootste miserie na Storm Boris zit tussen Bologna en Ravenna. Voor morgen zitten we dus denkelijk ook goed.

Ons verblijf is maar toegankelijk vanaf 20 u dus rekken we wat onderweg met een terrasje en in Ferrara gaan we nog eerst eten op een leuk buitenterras. We drinken nog een lekkere limoncello als afzakkertje en rijden dan naar ons verblijf.

We komen binnen met een sleutelkastje en weten niet wat ons binnen te wachten staat...
Onze fietsen mogen we beneden in het halletje plaatsen...naast nog 2 andere fietsen...nogal krap. Eens boven komen we op een ongelooflijk luxueus appartement...ongelooflijk dat we dit konden boeken voor amper 58 euro, ontbijt inbegrepen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.