Dag 19 : Dillingen- Augsburg 52 km

Duitsland, Augsburg

Deze morgen zitten we meteen terug op de route. We verlaten de Donau meteen en fietsen richting Augsburg. Eerst wat lange rechte fietspaden en de tweede helft van de route via een oude spoorwegbaan. Leuke bossen die ons weer de nodige koelte bezorgen " dank u bomen".

Het is zondag en dan zijn alle winkels toe in Duitsland...als we rond 11.30 een soort afhaalgelegenheid zien, waar toch ook 2 tafeltjes staan om ter plaatse te eten twijfelen we niet...we hebben immers alweer ferm honger gekregen. Je kunt er gerechten bestellen uit Italie, Mexico, Indië, Thailand...noem maar op, het stazt op de kaart. De uitbaters lijken me Indiërs te zijn dus kies ik voor de "chicken tika massala met basmatirijst"
Chris kiest een penne met veel groentjes.
We worden van onze sokkel geblazen van de kwaliteit van wat ons wordt geserveerd. Zonder twijfel het beste van onze hele reis tot hiertoe. En het beste moet nog komen: we betaalden in totaal voor de 2 gerechten met elk een drankje bij: 25 euro.

Terwijl we daar zitten, boeken we een kamer in een B&B Hotel in Augsburg.
Nu lig ik in deze kamer op bed te genieten van een aircokamer zonder muggen...fris gedouched en koersbroeken uitgewassen.
Het is zo'n zelf check in hotel, haast zonder personeel.
We zitten aan de rand van Augsburg, dus weinig horeca, maar ze kunnen hier in het hotel wel een pizzake in de oven schuiven, dat zal smaken straks met een flesje rode wijn.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Dat klinkt allemaal heel leuk, zeg ! Lekker eten ; mooi weer ; aangenaam verblijf .. Wat wil een mens nog meer ? En ik ? Morgen weer de wekker voor de 1ste schooldag ! 😜

Greet 2024-09-01 21:07:03

@Greet, het laatste schooljaar toch? Als dat een troost mag wezen ;-). Zelf mis ik die wekker om 4 h in de morgen zeker niet!

Chris 2024-09-02 05:21:52

wel gemakkelijk dat je je kunt dekken met je fiets als je het te koud krijgt.... ;-)

ria 2024-09-02 09:44:43

ja terug naar school, heeft voor mij altijd een gevoel van weemoed ik hou van niet meervan onder tijdsdruk staan en al die mensen die ergens op tijd moeten zijn ... ik hoop dat jullie in deze lange fietstocht ook die vrijheid kunnen nemen.

ria 2024-09-02 09:47:48

hier 2 dagen ook zonnig en laf maar s nachts koelt het genoeg af zodat we in de voormiddag en avond toch naar buiten kunnen. zo warm als bij jullie is het hier niet

ria 2024-09-02 09:49:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.