Dag 30: Salorno - Pergine 39 km

Italië, Pergine Valsugana

Wat waren we blij niet in ons tentje te zijn vannacht...het heeft ferm geregend...en het blijft regenen.
Chris had gisteravond nog een betaalbaar appartementje gevonden op zo'n 45 km.
Deze morgen bij het ontbijt maken we kennis met een mede verblijfster, ook fietster, uit Zwitserland: Myriam. We geraken aan de praat en uiteindelijk komen we overéén dat Myriam bij ons komt logeren...het appartement heeft 2 slaapkamers. Voor ons drieën een goede zaak. Myriam betaald minder dan voor een single verblijf en wij betalen een derde minder van de prijs.
We wisselen telefoonnummers uit en houden elkaar op de hoogte via whatsapp. Chris moet uiteraard eerst toelating vragen voor de derde persoon en de eventuele meerprijs vragen. We krijgen vlot toelating voor 20 euro extra.
We rijden niet samen, wznt Myriam rijdt niet met een e- bike.
Het weer wordt er niet beter op...regen en veel wind en dus ook aan de frisse kant...
Myriam zou de trein nemen van Trento tot Valsugana, want er zat nog een nijdig klimmetje op de route...wij twijfelen nog.
Uiteindelijk nemen we ook de trein...een hele expeditie, want we moesten alle tassen afnemen en de fietsen ophangen en een halfuurtje later alles andersom herhalen om terug uit te stappen. Bovendien moesten we de boel nog een verdiep lager krijgen via een lift waar onze fietsen niet in pasten...Dus ik met 2x5 tassen in de lift, terwijl Chris de fietsen via de trap naar beneden bracht.
En dan miesten we weer omhoog...pff..gelukkig geraakten we naar boven via de parkeergarage.
Myriam had laten weten dat we niet helemaal dichtbij ons verblijf konden gaan eten...dus deed ik boodschappen rechtover het station om samen een pasta klaar te maken.
Het werd nog een gezellige avond in een zalig appartement...Chris en Myriam zijn nog aan het tateren...ik heb me in stilte teruggetrokken om mijn dagverslag te maken.
Wat er morgen komt?? Surprise...nog geen idee van het weer of tot waar we fietsen...

Ps...we kozen dus voor Venetië.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hopelijk komt de zon snel te voorschijn.

Catherine 2024-09-13 08:11:59

👍🍀🤞

Crien 2024-09-13 09:45:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.