Dag 13 : Viernheim- Neckargemünd 44 km

Duitsland, Neckargemünd

Vandaag dus een kortere rit. Mooie route alweer . In Heidelberg wat tijd genomen om foto's te nemen en een Australisch koppel ontmoet met volledige bepakte fietsen op rondrit door Duitsland.
De eerste camping langs de Neckar in Neckargemünde lijkt ons wel iets en als we verder fietsen naar de volgende dan kan het wel wat laat worden. We instaleren ons op een rustig plekje naast een man alleen, met kunstbeen.
We geraken al snel in gesprek en komen te weten dat de man uit Zuid Afrika afkomstig is en nu in Heidelberg woont.Er wordt in zijn huis gewerkt en hij is gevlucht van het lawaai...en kampeert enkele weken in een klein tentje.

Het klikt natuurlijk weer ferm met Chris als ze over fietsen en motorfietsen en computers beginnen...De man heeft gewerkt als raadgever via de telefoon, voor computerproblemen. Hij moest daarbij vaak zeggen aan collega's "give them a RTFM: read the fucking manuel." Hahaha.

Hij vertelde ook een grap:
Als je gelooft in God...dan geloof je ook in de hel denk ik. Wist je dat in de hel Italianen de organisatie doen, Engelsen de keuken, en Duitsers voor het amusement zorgen?
Hij vertelde er gelukkig ook bij dat je voorzichtig moet zijn tegen wie je deze verteld.

Oja ik vergat nog te vertellen dat we hier op de camping een soort homemade pizza calzone hebben gegeten met homemade kaas en Chris dronk er ook een plaatselijk gebrouwen biertje bij.

Ik hoop dat ik die twee mannen niet uit elkaar moet rukken om te kunnen vertrekken morgen...anders wordt het weer een korte rit...😛

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Chris te snel in 't hooi geparkeerd ? 😜🤪

Veerle 2024-08-26 19:59:24

Zalige trip zeg! Das toch niet die man met zijn kunstbeen in 't hooi hé.

Elisabeth en Kurt 2024-08-26 20:06:40

Zo tof, die spontane contacten. Aan Heidelberg en olgeving heb ik mooie herinneringen. Geniet van alle mooie momenten 🍀💕👍

Crien 2024-08-27 11:19:37

Dat is het belangrijkste aan reizen, niet je doel bereiken maar mensen ontmoeten en genieten van de omgeving , opnieuw verwonderd zijn door andere dingen te zien .... relax

Ria 2024-08-27 13:39:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.