Uiteindelijk toch iets kunnen eten.

Italië, Castellina in Chianti

Vanmorgen was het ontbijt om 08:30 uur.
Ondanks dat het appartement midden in het centrum is en altijd druk is heb ik redelijk kunnen slapen. Wel paar keer wakker van brommers, geroep en rolluiken die dicht en open gingen.
08:00 was ik uit bed.
Ik ben nog voor het ontbijt water en wat koekjes voor onderweg gaan halen.
Na een prima ontbijt, waar ik alleen zat, ben ik de fiets opgestapt. Gisteren was het 3km echt zwaar klimmen naar Volterra. Nu was het 5km lang afdalen.
Asfalt daalt snel en goed af. Hoppa de eerste 5 km zitten er al op.
Maar snel kwam er weer een gravelweg naar boven. Best net wegdek, aan de sporen te zien was het net “geharkt”.
Het bleef zwaar. Gelukkig was het maar 26 graden. Voor mij is dat al te warm maar het kan hier nog warmer zijn.
Kilometers lang zwart/grijze gravel.
Halverwege kwam ik bij San Gimignano. Wat een toeristisch plaatsje. Hallo ik ben ook toerist dacht ik. Het was net in de middag en heb op het terras wat langer dan normaal gegeten en gedronken. Er zaten ook wat Italiaanse wielrenners en zag wat bikepackers voorbij komen.
Pff nu opstaan. Ik heb geen goed zicht op mijn remblok slijtage en mss dat hier in het plaatsje wel een fietsenmaker zit voor remblokken.
Ja, Google zegt: Cycle experience. Daar aangekomen is het een gesloten huisdeur met iemand die gravel tochten organiseert.
Niks te halen en maar door fietsen. Een deel van de route gaat over de via dan Francesca. Pelgrim route naar Rome die veel gelopen wordt. Ergens in het bos moest ik een smal riviertje over. Net op dat moment staan er 2 dames aan de overzijde en zeiden dat ik kon oversteken. Beetje makkelijk theater dachten ze denk ik. Stuntelen met een fiets door het water. Maar ik ging vlotjes over de stenen en mijn wielen door het water. Mooi schoon weer de bandjes en wieltjes.
Maar jeetje wat werd het zwaar. Warm, onmogelijke single tracks. Afdalen gaat langzamer dan klimmen. Uiteindelijk heb ik op het eind van deze etappe een afkorting genomen. Op tijd bij de camping, zwembadje en moet een wasje doen. Met die afkorting van de route heb ik opeens wel mooie vlakke wittere gravelpaden. Top toch.
Ik heb een glamping net buiten Monterigionne.
Niet erg maar het was heuvel op. K.. dacht ik. (Ik mag het niet zeggen maar was mijn emotie op dat moment) Mooie witte gravelpad zelfs met los/rul gravel.
Ik kon er de lol niet van inzien. Ik heb een heel stuk moeten lopen. 10%+. Komt er een busje van het ijs met 3 man erin naar beneden en lachen.
Als ze zich zouden voelen als ik op dat moment dan zouden ze niet lachen.
Maar gelukkig ik ben er. Restaurant. Zwembad. Heerlijk.
De receptie vooraan is dicht en zit in het restaurant. Ik daarheen fietsen want was gelukkig wat vlakker.
In het restaurant waren ze een feestje aan het opbouwen voor vanavond.
Het was onduidelijk welke tent ik zou hebben. Ik zou een mail gehad hebben waar het instond. Uiteindelijk hebben ze de dame van de receptie gebeld die gewoon thuis zat en toen had ik de naam. Tent “istrice”
Nu de volgende vraag, kan ik zwemmen en tot hoe laat kan ik hier iets eten? Kan niet. Zwembad dicht en Keuken werkt niet. Paar dagen geleden brand geweest. Please give me a coca. I need it. Was mijn hulpvraag. Blikje cola met heel veel ijs erin. Jippie die was zo op.
Niet eten hier? Jeetje. Ik ga niet naar beneden en na het eten weer omhoog. “That is killing me”.
Uiteindelijk snapte een van de mannen het en hij zou een bord voor mij klaarmaken met het eten van de gasten die daar feestje komen vieren.
Ohww. Super. Je maakt mijn dag goed!!
Hij belt mij over een uurtje. Ik vroeg of ik een koud biertje mee naar de tent nog. Hij gaf mij 2 bier en de grootste flessen die hij had. Die heb je nodig zei hij.
Het duurde wat lang voordat hij belde en ondertussen ben toen maar gaan douchen. Haja en juist toen belde hij. Ik zeg “kan het even wachten want ik sta nu onder de douche” haha 😂😂.
En ik kwam dus later in het restaurant en daar stond me een bord met mooi eten. (Zie foto. Die foto heb ik toen naar huis gestuurd. Wat is het vragen ze? Hetzelfde als de feestvierders dadelijk krijgen heb ik geschreven) bizar dat dat kan. Maar is een oplossing.
Heb je ook nog wat witte wijn erbij vroeg ik? Die gaf hij. Hier op het domein zit ook een wijnmakerij. De rode druif wordt hier verbouwd en de witte druif werd wel elders verbouwd, maar hier verwerkt en gebotteld, en wat was die lekker.
Ik zit nu voor de tent met nog een halve fles wijn dit verslag te maken. Erg moe maar voldaan. Fijn dat die meneer toch een oplossing zoekt en mij zo geholpen heeft, top,

Uiteindelijk bijna 70km en meer dan 1300 hm-ers.

Voor morgen komt er weer een nog zwaardere route aan. Tot Siena ga ik die volgen. Daarna kijk ik naar mijzelf en dat ik ga genieten.
Keuze maak ik morgen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Het was een zware dag zo te lezen. Toch nu al veel nieuwe ervaringen erbij, mooi verhaal dat je toch aan avondeten hebt kunnen komen!🇮🇹

Sophie 2024-06-04 20:38:57

Alweer veel meegemaakt. En hard gewerkt op de fiets, met al die hoogtemeters. Respect! En wat een prachtige omgeving!

Brigitte 2024-06-04 21:06:40

Wat ben je toch n bikkel. Petje af.

Ted 2024-06-04 22:32:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.