Eerste wedstrijddag

Adriatische Zee

Om 7.25 uur staan we netjes te wachten tot de ontbijtzaal open gaat. Ondertussen zit de stemming er al goed in. De schaterlach van Pedro klinkt door het hele trappenhuis.
Na het ontbijt de spullen weer ophalen in onze kamers en we gaan naar de wedstrijdlocatie.

Vandaag staan de tafels binnen in het restaurant, waar de camera's op gezet mogen worden. Omdat het steeds regent en de overkapping niet waterdicht is.
De videografen mogen als eerste hun camera laten verzegelen. Ze gaan met de camera naar de jury (deze keer Karim en Johanna). Ze hebben een andere datum in de camera moeten zetten en nu moeten ze in bijzijn van de jury; hun kaartje formatteren, onderwaterhuis weer sluiten, vacuüm trekken en dan een foto maken van het jurylid. Het jurylid plakt er dan een zegel op (ductape 😊) Dan gaan ze de spullen naar de boot brengen. Er liggen 2 grote boten naast elkaar en de Captain vd boot zegt; "net als gisteren, spullen in de ene boot, deelnemers in de andere boot". Opeens zie ik Dennis weer uit de boot komen en tegen Simon zeggen hoe het geregeld is. Dennis denkt dat het niet klopt. En inderdaad, alles moet op 1 boot🤔
Tegen 10 uur vertrekken ze naar het diepe wrak.

Ondertussen is groep 3 ook al geroepen. Dat zijn de Ned. fotografen. De camera's zijn al verzegeld. Die gaan ze nu ophalen, dan spullen omhangen en naar de boot. Maar ja, de boot is klein en net als gisteren teveel groepen. Gelukkig mogen ze weer in een andere boot. Maar als ze net zitten moeten er nog meer in; Egyptenaren, Zweden, Fransen. Het past allemaal niet, gelukkig nog een boot erbij. En dan wachten totdat ze het sein krijgen dat ook zij weg mogen. Na bijna een uur, om 10.45 uur, varen ze eindelijk weg. Naar het ondiepe wrak.

Ik ga een half uurtje naar onze kamer. Het regent af en toe en het is niet lekker warm. De voorspelling ziet er ook nog niet goed uit.
Als ik weer bij de boten ben komen Jos en Dennis er net vanaf lopen.
Jos zet zijn camera weer op de tafel binnen, ze brengen de lege duikfles weg en pakken alvast weer een volle.
Ik bestel lekkere warme koffie voor ons en dan gaan Jos en Dennis de take-away lunch eten. Voorgerecht weer sla, 'hoofdgerecht' koude kip met koude groente, toetje worteltjes-taart. Wel lekker allemaal, maar vooral nu het buiten kouder is, is het jammer dat het eten niet warm is. En we hebben gezien dat het net is gebracht.

Om 13.00 uur komt de boot met onze fotografen binnen varen. Ook zij hebben het niet heel warm. Henny en Marco zetten hun camera ook binnen op de tafel.
Marco wacht tot er een jurylid bij hem komt. Hij moet namelijk zijn lens wisselen en daarom moet zijn onderwaterhuis open. Het jurylid moet kijken of er niet gefraudeerd wordt en er weer een nieuw zegel op plakken. Bij Henny is dit niet nodig, dus blijft het zegel erop.

Als ook zij alles geregeld hebben gaan we eten. Gelukkig, voor Paul is er glutenvrij eten.

's Middags gaan weer eerst de videografen weg. Zij gaan nu naar het ondiepe wrak en een tijd later gaan ook de fotografen. Zij gaan naar het diepe wrak.
Als ze op de duikplek aankomen loopt het ook nog niet van een leien dakje. Ook daar moeten ze weer bijna een half uur wachten, want de vorige groep was nog niet weg.
Op de boot zit ook een jurylid. Van haar moet een foto gemaakt worden voordat de deelnemers het water in gaan. Hierbij gaat de communicatie niet zo goed. Die mevrouw (jurylid) kan bijna geen Engels en de mannen praten geen Italiaans. En omdat de boot toch wel behoorlijk vol zit gaat het allemaal niet heel gemakkelijk. Ook dat kost veel tijd.

Om 17.00 uur zijn al 'mijn' mannen weer binnen. De camera's gaan weer op de tafel, wachten op een jurylid, het zegel eraf en het jurylid pakt het kaartje eruit en doet het in een plastic zakje met het nummer van de deelnemer erop; Marco - nr. 12, Henny - nr. 13, Jos - nr. 30
Dan gaat het kaartje bij hen in de laptop en wordt het gekopieerd.
Jos en Dennis gaan direct naar hun kamer, douchen en even rusten. Daarna gaan ze eten in de stad. Nou ja, in de stad, 100m verderop. Want Jos moet de video nog monteren (editen) en daar heeft hij 3 uur voor.

De rest gaat een kopje koffie drinken en napraten over de 2 duiken.
En dan ook naar de kamer, douchen en even rusten.
Om 20.00 uur gaan we eten. Daar krijgen wij het fotokaartje terug van Karim.
Weer op de kamer gaan Henny en Paul eerst contacten met Willem Versluis over de Smartdevice. Boven water lukt het steeds, maar onder water is steeds alles overbelicht, zelfs zonder behulp van flitser.

Dan krijgen ze een telefoontje van Marco of ze even wat willen zeggen over 2 van z'n foto's. Ze geven Marco feedback en bedenken dan om toch zelf ook eens naar de foto's te gaan kijken. En, hm, ja, jahaa, oh kijk, oh deze, jaaaaa; er zitten toch zeker al wat mooie foto's tussen.
Morgen nog 2 rifduiken, waar ze ook weer met de boot naartoe gaan. Dan hebben ze nog weer een kans om foto's te verbeteren of om nog een categorieën toe te voegen. En natuurlijk gaat Henny toch nog weer de Smartdevice proberen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

De kop is er af. Blauwbekken is het nieuwe normaal begreep ik. Morgen de schouders er nog eens onder. Hopelijk krijgt de smart device ineens een ingeving wat er van “hem” verwacht wordt. Wederom toi toi toi. X Maris

Mariska 2024-10-09 23:58:52

Allen veel succes morgen.

Gerard Klink 2024-10-10 00:03:43

Dit is gelukt, en zo te horen ook mooie plaatjes. Nog een dagje doorbijten, de evaluatie van het organisatie draaiboek kan daarna wel. Zo ook te mooi zijn als allemaal op rolletjes (oh die zijn er niet meer) zou lopen.

W&W 2024-10-10 00:17:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.