2e duikdag

Portugal, porto santo

Om 7.30 uur zaten we aan het ontbijt, want om 8.00 uur worden Henny en Tanja opgehaald. De Belgen, Philip en Thomas, zijn er inmiddels ook.
Ik ben naar het zwembad gelopen, maar daar waren ze nog aan het schoonmaken. Toen maar eerst een wandelingetje langs het strand.
Toen ik weer naar het zwembad liep waren er nog geen gasten (het is nog erg bewolkt) dus lekker een kwartiertje baantjes gezwommen.
Tegen half 3 kwamen Henny en Tanja pas weer terug. Het was een drukte van jewelste bij het duikcentrum. Er waren nu ook veel nieuwe teams bij gekomen, dus het duurde nogal een tijdje voordat ze met de boot weggingen.
Er zaten nieuwe mensen op de boot, het Deense team, maar die gingen de 2e duik niet mee, omdat 1 van hen in de kop was gebeten door een trekkervis (of zoiets) En ik altijd maar zeggen dat de vissen bang voor ons zijn. Het Zwitserse team ging vandaag niet met ons mee, dus 2 eraf, maar daar kwamen 6 nieuwe mensen voor in de plaats. Met 11 mensen op zo'n kleine Zodiac was wel iets te gek.

Nog even de uitleg over de camera.
In het midden zie je het onderwaterhuis. Daarin zit de camera. Elke camera heeft z'n eigen onderwaterhuis, want de bediening, de knopjes, zitten aan de buitenkant en daar bedien je de knoppen van de camera mee. Het onderwaterhuis moet goed afsluiten, er mag natuurlijk geen druppeltje water in komen. Omdat Henny vaak heel laag ligt met z'n camera, kan hij bijna niet door de zoeker kijken, daarom heeft hij er een 2e display bovenop zitten. Gewoon een extra schermpje. Ook handige voor die kippige ogen van hem.
Aan beide kanten zitten flitsers, die zitten aan die armen. Die dikke buizen zijn hol, zodat het onder water neutraal is. De flitsers moeten telkens in een andere positie gezet worden, dus die armen kan hij bewegen.
Op de 2e foto zie je dat de camera uít het onderwaterhuis is. En ook de afsluitdop van de flitsers is eraf. De batterijen zijn er allemaal uit, die moeten elke avond opgeladen worden en natuurlijk wordt het kaartje uit de camera gehaald om te kijken hoe de foto's geworden zijn.
Inmiddels heeft Henny nog meer onderdelen op z'n camera en flitsers gebouwd. Snoots op de flitsers, waardoor je een hele kleine bundel geconcentreerd licht krijgt.
En ook neemt hij nog verschillende lenzen mee. Een heel gedoe dus.

Bedankt iedereen voor de leuke reacties op mijn blog en natuurlijk iedereen bedankt voor een donatie.
De crowdfunding gaat nog 4 dagen door, zegt Henny 😀 Iedere bijdrage is welkom en de kans is nog steeds groter dat je iets wint, dan dat je niets wint.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Waar is de link voor de funding??

RL 2021-09-29 06:54:19

Wat een drukte al zeg. Meen me te herinneren dat de organisatie in Cuba nou ook niet top was. Als dat allemaal via één duikcentrum gaat wordt het elke dag een volle bak. En hoop bootjes genoeg :-). Wel mooi groen hė dat Madeira. Geen brandende voetjes, en lekker gras bij het zwembad. Ook nog graag een foto van Tanja's apparatuur of paste dat er niet op :-). Nu nog vakantierol ipv wedstrijdbuddy toch?

Willem Jan 2021-09-29 07:43:52

Wat een spannend avontuur! Leuk om te lezen wat er allemaal afspeelt, dat worden vast prachtige foto’s met zo veel toewijding en steun. Succes!!💋

Daniëlle 2021-09-29 08:20:51

Hierbij de link voor de funding: https://www.geef.nl/nl/actie/teamnlmadeira/donateurs

Marjo Blokvoort 2021-09-29 09:52:59

Wat een verhalen en leuke foto’s, gaaf om dat zo mee te maken, succes en blijf genieten!

Nathalie en Karin 2021-09-29 12:37:33

Veel succes en plezier gewenst!

Arie Vreugdenhil 2021-09-29 16:25:24

Hallo Marjo en Henny, wat heerlijk hebben jullie het daar in Portugal. Dat is echt genieten hè? Nou nog heel veel plezier en wat fijn dat je ons weer mee laat genieten. Lieve groetjes ,Miep.

Miep 2021-09-29 17:20:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.