Duiken Dreischor, Zeeland

Nederland, Dreischor

18 aug. Dreischor Reefballs
M'n 2e duik. Deze keer in Zeeland. Henny heeft m'n lood eerst naar de steiger gebracht. Dat scheelt alweer wat sjouwen. Want oh wat zie ik daar tegenop.
Eerlijk gezegd viel het me reuze mee om de trap op te lopen. Dank je wel Henny. Met 10 kg lood om, was het zeker minder gemakkelijk gegaan.
Er kwamen net 2 duikers uit het water die zeiden dat het zicht heel goed was. Nou dat is een goed vooruitzicht. En daar sta ik dan, aan het eind van de steiger. Lood om, fles om, in de bril gespuugd (anders beslaat die onder water).
'Ga je het trapje af of met de commandosprong erin?' vraagt Henny. Nou erin springen lijkt me iets teveel gevraagd, beter het trapje af. Manmoedig loop ik naar het trapje. Dan zie ik dat dat ook nog niet heel gemakkelijk gaat worden. Ik maak snel een keus; toch maar erin springen. En het valt reuze mee.
Nog iets meer lucht in m'n vest zodat ik beter blijf drijven en even wachten op Henny.
Samen gaan we onder.
Nadat ik eerst denk, wat een saaie bruine boel is het hier, zie ik na een tijdje, krabben, kreeften, garnalen, groot en klein, anjelieren, heel veel leven dus. Henny ziet nog heel veel bruine plooislakken, maar die heb ik niet gezien. Misschien toch lenzen proberen? Maar ik was ook wel druk met m'n bril waar steeds water in liep; klaren, want m'n linkeroor werkt niet heel goed mee en proberen stil te liggen als Henny foto's maakt.
Na 3 kwartier ga ik er uit. Ik vind het toch weer heel leuk. Een vriendelijke meneer neemt m'n lood mee naar de auto, dus zelfs de weg terug valt reuze mee. Ik denk wel steeds; dit gaat straks allemaal veel gemakkelijker.

Duiktijd; 44 min
Duikdiepte; 8 mtr
Begin druk; 200 bar
Eind druk; 103 bar

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Een fijne bizondere reis gewenst

Klaas 2016-08-21 14:51:33

Dank je wel. Dat moet toch wel lukken met zo'n bestemming.

marjos.reisdagboek 2016-08-21 15:29:04

Eerst nog even goed Emsterfeest vieren ;)

Jaap 2016-08-22 00:01:11

Jazeker. Slapen doen we daarna wel in het vliegtuig 😊

marjos.reisdagboek 2016-08-22 06:41:10

He wat leuk om jullie te volgen. Heel veel plezier en ik ga het een beetje meebeleven toch!

Anne-Birth 2016-08-23 14:13:33

Dank je wel. 👍

marjos.reisdagboek 2016-08-23 14:50:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.