Dag 86: Vollheim. - Budsjord: 15 km / 1926 km.

Noorwegen, Innlandet

Iets vroeger vertrokken onder zware bewolking om de regen, die voor de namiddag voorspeld was, voor te zijn. Het duurde nog wel even eer de zon erdoor kwam maar dan was het heerlijk. Ik had een mooi overzicht over het hele dal en op enkele minuten tijd veranderde dat van grauwgrijs naar een kleurenpalet van zonnige zomerkleuren. Het was alsof de wolken ook uit mijn hoofd verdwenen. Alles zag er weer vrolijk uit.

Rustig ging ik verder richting Dovre want we konden in Budsjord maar vanaf 15u terecht.
Gelukkig heb ik nog een schnitzel kunnen eten en dan de laatse inkopen gedaan in een supermarkt. Voor 5 dagen komen we geen enkele winkel tegen. In bepaalde herbergen zijn wel snacks te koop of geeft men maaltijden.

Morgen gaat het 600 meter bergop tot 1300 m, dat is boven de boomgrens. We blijven dan op Dovrefjell, een hoogvlakte waar we pas in Oppdal vanaf zijn. Weervoorspelling valt voor de twee volgende dagen nog mee.

Het kan zijn dat ik weer even van de radar verdwijn. Hier is er nu wel wifi!

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

keineig !!

Danielle 2024-08-23 17:40:54

Weeral flink gevorderd : nog 250 km ! Het wordt koud daarboven in Dovrefjell, de handschoenen zullen van pas komen , moest je er kunnen kopen in het restaurant en winkeltje in Hageseter Turisthytte .( goed eten daar trouwens ) Onderweg vind je ook een kastje met een boek waar je je naam in kan schrijven en hoelang je wandeltocht is … Succes voor de verdere dagen !

Gerda 2024-08-23 20:05:27

Heb zeer mooie herinneringen aan Dobrefjell. Kan er wel hevig waaien. Soms een koude wind. Best enkele lagen kledij aantrekken. Streng gereformeerd in Fokstugu!‼️

Johan Decuypere 2024-08-23 20:36:17

Fantastische foto's! Wat een prachtig land. Hou de moed erin de volgende dagen. Trondheim komt alsmaar dichter.

Tony 2024-08-24 11:32:56

He Paul , je zal nog de Elgester Brukke moeten oversteken aan de Nivelda rivier voor Trondheim, hola nog een serieus stukje te gaan 250km en ik denk ook frisjes. Ken daar een radio-amateur Skûr in Vikhammer en die wist me te vertellen over de radio , dat het maar 10 gr was en vochtig weer, hopelijk drogen je schoen goed. Groetjes;

Lucas 2024-08-24 15:18:24

Wat een prachtige omgeving en daar heb je weer mooie foto's van gemaakt. Zolang de moraal meewil en ook de zon van de partij is lukt het je toch maar weer mooi. Dikke proficiat met wat je al gepresteerd hebt. Nog een beetje en je bent er alweer. En als je de regen kunt vermijden (hier begint het fameus te waaien en onweer is in aantocht, aan kust zijn enkele mensen gekwetst door rondvliegende voorwerpen). en alleen tussen de druppels loopt valt het mee. Als je kleren en schoenen maar drogen. Nog veel succes

Christine 2024-08-24 17:37:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.