Dag 72: Eidsvoll - Lysjøhimet: 19 km / 1653 km.

Noorwegen, Minnesund

Vandaag regendag. Het Duitse meisje en de dame uit Zuid-Afrika nemen de raderstoomboot over het meer meteen tot Hamar. Alleen de Zwitserse gaat ook te voet verder.

Ik heb de Zuid-Afrikaanse laten kennismaken met haar landgenote Amanda Strydom. Het Pelgrimsgebed kende zij niet. In Vlaanderen heeft bijna elke pelgrim ervan gehoord want dikwijls wordt de video getoond in de Sint Romboutskathedraal bij de pelgrimszegen in maart.

We zijn zo vroeg mogelijk vertrokken. Ik om 6:30 u en dan was ik net bij de opening van de supermarkt om 7 u. We moesten eten voorzien voor twee dagen want er is niets onderweg.

De regen viel nog mee. Eerst lichte motregen, later meer. Ik kon mijn schoenen nog droog houden maar mijn kousen waren vochtig, ook van het natte gras. Het laatste stuk was spectaculair: de weg zoeken tussen de bomen en over stepstones. Het water was niet altijd zichtbaar want soms zakten de schoenen diep in de turf weg.

Mijn medepelgrim zat al in de hut. Haar lage schoenen en voeten waren kletsnat en zwartvuil. Gelukkig kreeg ik snel vuur in de kachel. Er was daar geen water en geen elektriciteit. Ik kon mijn smartphone bijna niet gebruiken want morgen heb ik die nodig om te filmen en te navigeren.

https://m.youtube.com/watch?v=34PYPYWmCS4&pp=ygUccGVsZ3JpbXNnZWJlZCBhbWFuZGEgc3RyeWRvbQ %3D%3D

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.