Dag 79: Lillehammer - Stalbergsvea: 28 km / 1808 km.

Noorwegen, Tretten

Op zo'n 20 km voorbij Lillehammer ligt een hotel, maar zo duur dat wij het niet willen betalen (ruim boven 100 euro).

Daarom stond er vandaag 33 km op het programma. De Zwitserse heeft dat alles gelopen. Ik heb een paar afkortingen genomen en ook gewone wegen. Daardoor moest ik niet zoveel klimmen en dalen en kwam ik meer winkels tegen. De Italiaan wist vanmorgen nog niet wat hij zal doen.

Toch inschattingsfout gemaakt en de laatste supermarkt voorbijgelopen omdat ik dacht dat er nog een kwam: niet dus. Gelukkig had ik reeds om 12 u een pizza gegeten.

Hier verblijven we nu in een herberg voor weinig geld. Weliswaar zonder douche en voor toilet moeten we eerst nog vijftig meter lopen en 10 meter klimmen. Men heeft toch een brood en wat kaas voor mij gaan kopen.

De reden dat de hotels zo duur zijn: Øyer is een skistation. Vlakbij is ook een groot golfterrein, nog een attractiepark en een familiepark. Misschien zakken de prijzen als volgende week de scholen hier weer openen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Fantastische plaatjes heb je hier getrokken! Succes verder.

Thijs 2024-08-16 23:46:26

Ik vrees Paul dat hotelkamers allemaal overal in NL/Dtsl./DK/SE en ook Noorwegen (dat is al een duur land) stukken duurder zijn geworden en nog zullen worden, ook in de laagseizoenen. Ik heb hier in Nederland voor het laagseizoen gekeken, is niet meer te betalen! Dat was een flinke tippel gisteren dus, ik snap dat je je route dan probeert wat in te korten want 33 km is niet niks. De foto's blijven schitterend dus ik geniet met jou mee van het prachtige Noorwegen!

Marjon P. 2024-08-17 11:55:16

Wondermooi natuur ,adembenemende landschappen... Dankzij jouw professionele foto's /video's genieten wij mee van deze pracht...

zoi 2024-08-17 18:45:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.