Nieuwe fantastische plek in Portorož

Slovenië, Piran / Pirano

Voor de wekker zijn Edwin en ik wakker. en gaan we laatste de dingen opbergen.

Even bollen halen bij de kiosk van de bakker, praatje met de Hollanders in hetzelfde laantje, de jongens wekken en nog even gedag zeggen tegen het Duitse gastgezin, waar Jens vorig jaar was met zijn uitwisseling van school en hun zoon Julius bij ons. Via snapchat hadden zij gezien dat Jens in de buurt was en appte zij om even gedag te komen zeggen nu we zo dichtbij elkaar stonden, zij in een mobilehome heel dichtbij onze staplek. We maken een praatje in onze steenkolen Duits/Engels.

De jongens nemen nog een duik in het zwembad terwijl wij de vuilwatertank leeg laten lopen. Als wij met de camper bij de parkeerplaats aankomen, lopen de jongens ons al tegemoet. Even afdrogen en droge kleding aan en ready for take off. Kwart voor 10 rijden we weg van de camping. Als we langs de Lidl komen pikken we weer boodschappen op en als we terug komen zien we het campingkaartje nog liggen en brengen deze terug. Om 10:40 rijden we voor de 2e keer weg bij Umag .

We rijden naar Fiesa voor Kamp Fiesa, maar daar kunnen ze deze grote camper geen plek geven. Dus we starten de motor van het huis op wielen weer en beide stellen we een andere locatie in.
We gaan naar camperport marina Portorož, bij het plaatsje Luijca in Slovenië. Bij de receptie geven ze aan "het is druk, kijk maar of er nog plek is", gelukkig is er plek genoeg en we kunnen aan het water parkeren op de camperplaats in de haven.

We pakken de fietsen, gaan inchecken voor nu 2 nachten. Op de terugweg fietsen we langs het zwembad waar we ook gebruik van kunnen maken en er zijn hele nette toilet/sanitair gebouwen.
Als de tafel en stoelen buiten staan en de luifel is uitgedraaid inclusief stormbanden gaan we 'brunchen'. De jongens (incl. Edwin) starten met een pizzapunt en daarna nog een bol van de bakker van de vorige camping.

Vince en Jens gaan even de zee in maar verruilen het vrij vlot voor het zwembad. Maar deze blijkt ook zout water te hebben. Later wordt er nog gesupt en klimmen ze op een boei verderop in de zee en duiken daar vanaf de zee weer in.

De BBQ wordt vanavond weer aan gestoken bij een ondergaande zon zitten wij op een fantastische plek zo aan 't water. Na het eten wordt de tent opgezet door Jens met assistentie van Vince en dan is het tijd om van de luxe sanitair voorzieningen gebruik te maken.

De jongens zijn al eerder gereed om op pad te gaan en kijken eerst bij de kermis, bij de ingang van de haven en gaan later het plaatsje in per step en fiets. Als wij klaar zijn met afwassen en douchen fietsen wij ook nog even een rondje door het centrum en besluiten bij de camper afzakkertje te nemen.

Dit zijn wel de pareltjes van locaties. We genieten er zó van. ♡♡

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.