Bezoek aan Nara en Fushimi Inara

Japan, Kioto

Vandaag hebben we in de ochtend Nara bezocht en in de middag Fushimi Inari
We vertrokken weer op tijd (8.00 uur) vanuit ons hotel. Met 2 treinen naar Nara en in Nara het laatste stuk met de bus.
In een ver verleden, tussen 710 en 784, was Nara de hoofdstad van Japan. Het bosrijke Nara Park, dat maar liefst een gebied van 660 hectare beslaat, herbergt enkele wereldberoemde tempels. De Todaiji is de bekendste tempel met een 15 meter hoge bronzen Boeddha, de grootste in Japan. Heel imposant. Het is ook de thuisbasis van honderden vrij rondlopende herten. Deze herten (familie van onze damherten) worden beschouwd als de boodschappers van de goden. Ze zijn een symbool van de stad geworden en zelfs aangewezen als een natuurlijke schat. Hertencrackers zijn overal in het park te koop, en sommige herten hebben geleerd te buigen voor bezoekers om te vragen of ze gevoerd mogen worden. Nara's herten zijn verrassend tam, maar ze kunnen agressief zijn als ze denken dat je ze gaat voeren. Zeker in de bronstijd kunnen de mannetjes agressief zijn. En laat dat nu net het geval zijn. Wij hebben daarom maar wat extra afstand gehouden van dr bokken. Nara was leuk maar ook super toeristisch. Na de lunch in Nara verder met de trein naar de Fushimi Inari Shrine. Fushimi Inari Taisha) is een belangrijk Shinto-heiligdom in het zuiden van Kyoto. Het staat bekend om zijn duizenden vermiljoen torii-poorten, die zich uitstrekken over een netwerk van paden achter de hoofdgebouwen. De paden leiden naar het bosrijke bos van de heilige berg Inari, die op 233 meter hoogte ligt en tot het heiligdom behoort.

Fushimi Inari is het belangrijkste van duizenden heiligdommen gewijd aan Inari, de Shinto-god van de rijst. Men denkt dat vossen (kitsune) de boodschappers van Inari zijn. Er zijn dan ook veel vossenstandbeelden op het terrein van het heiligdom.
Kitsune is het Japanse woord voor vos. Vossen komen veel voor in de Japanse mythologie. In verhalen komen ze voor als intelligente wezens met magische krachten die toenemen naarmate ze ouder of wijzer worden. De belangrijkste daarvan is dat ze een menselijke gedaante kunnen aannemen.
Het heiligdom is vooral bekend vanwege haar galerijen, die worden overdekt door duizenden scharlakenrode torii (poorten), die zijn gedoneerd door personen, families of bedrijven.
Helemaal achter op het hoofdterrein van het heiligdom bevindt zich de ingang van het met torii-poorten bedekte wandelpad. Dat begint met twee dichte, rijen poorten genaamd Senbon Torii ("duizenden torii-poorten"). De torii-poorten langs het hele pad. Op de achterkant van elke poort staat de naam van de donateur en de datum van de donatie.
De totale wandeling naar de top van de berg en terug duurt ongeveer 2 uur.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Weer veel indrukken vandaag, prachtig. Nog 1 dag genieten van het mooie Japan en dan weer fijn naar huis. Dat is ook altijd het mooie van weggaan, weer thuis komen. Thuis heb je straks de verhalen en foto’s om terug te kunnen kijken van een prachtige reis. Dubbel genieten. xxxx

Ollie Zomer 2023-10-11 16:07:29

Wat een mooie reis en wat zien jullie veel! Leuk om ook met het openbaar vervoer te reizen, dat maakt het nog mooier. En je begeeft je echt even in hun samenleving.

Derktje 2023-10-11 18:42:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.