Key West - Florida City

Verenigde Staten, Union City

Vandaag opstaan met de wekker want 8u30 worden we aan de kade verwacht. Ontbijt deze morgen was buiten te doen aan het zwembad. Er is wat wind, wat aangenaam is maar ook lastig voor de botertjes en confituurtjes, ze waaien van tafel. Vic eet alleen een appeltje om niet ziek te worden op de boot
Alles is opgeladen, de zwemzak en de valiezen gemaakt. We moeten alleen nog wat zonnecrème scoren. Die is zoek geraakt of ergens achter gelaten. Net als de sletsen van Vic en een kabeltje … maar de kinderen worden elke morgen geteld, die zullen we niet vergeten.
We stappen de boot op de tonen van Watermelon Sugar. We krijgen zwemvliezen en een duikbril en snorkel en een speciale reddingsvest een beetje zoals die op het vliegtuig. We krijgen per familie een leuk hoekje op de boot waar we niet al te lang zitten. Insmeren en dan vooraan op het dek om niet ziek te worden. Vic en ik staren flink naar de horizon, ook tijdens de snorkelinstructies en het lukt wonderwel om niet ziek te worden. We varen een uurtje op een redelijk stabiele catamaran tot aan het rif waar we gaan snorkelen. Roel en ik zijn de eerste uit de boot in het water. Ik via het trapje en Roel doet het cooler met een jump uit de boot. Wat een hoge golven, gelukkig koos ik ook voor de extra noodle onder mijn armen zoals aanbevolen. We snorkelen in het 3 de grootste levende koraalrif ter wereld. Het grootste ligt in Australië en daar gaat mijn BFF deze zomer naartoe…
Het is niet ver snorkelen om de eerste vissen te zien, zwarte! Ze zwemmen tussen de wapperende planten in het rif. Hier en daar zie ik ook blauwe vissen en een paar citroenkleurige. Iedere keer je boven komt ben je een stuk afgedreven van de boot. Zelfs wanneer je je vinnen met veel kracht op en neerslaat. Ik besluit een stukje te zwemmen in de andere richting en ik kom in een school gestreepte zebravissen terecht. Wat fantastisch, het is als zwemmen in een groot aquarium. Ik zie ook een iets verder een paarse noodle zwemmen. Het is Francky, aan de andere kant van de school zebra’s! We delen onder water ons enthousiasme met duimpjes. Heerlijk. Het is als zwemmen in een aquarium. Ik hoop dat Roel en Karel met het cameraatjes hier ook gepasseerd zijn zodat jullie ook kunnen meegenieten.
Nu en dan in de grote golven komt er water in de snorkel, dat is iets minder heerlijk. Vic heeft het vaak voor, zijn spieren drijven natuurlijk minder dan mijn … massa. Na een uurtje word ik misselijk van de golven, als ik moet kokhalzen is het tijd om naar de boot te zwemmen. Ik ga me samen met Chelsea en Vic achteraan zetten. We hebben het alle 3 zitten. De kapitein brengt ons ginger ale, het zou moeten helpen. Maar voor Vic is het te laat hij voedert de vissen met appel. Elke keer hij moet overgeven komt een school vissen boven water. Grappig, maar we zijn te zeeziek om te lachen. Intussen is Francky aan de praat geraakt met een familie uit Ardooie. De zoon van de oude burgemeester. Vic zit naast zijn vrouw die net als hij over de reling haar ontbijt achtergelaten heeft. Er is een broodje pulled pork voorzien en drank zoveel je wil. Maar voor een keer laat Vic alles staan. Alhoewel na een frisse sprite komt hij er terug door. Bij mij helpt de ginger ale maar Chelsea heeft er langer last van. Zij moet op de kade nog bekomen. Maar echt ik zou het zo terug doen! Wat een heerlijke ervaring!

We rijden terug de Keys af en doen nog een autolunch in de friste met een mooie view. We checken in in hetzelfde hotel als eergisteren. Als ik de was doe vind ik de zonnecrème terug. Ik kijk nog eens dieper, maar de sletsen van Vic zitten er niet in. Hij zal tot het einde van de reis met mijn roze Birkenstocks moeten lopen.
Dit is de laatste volledige dag met de auto. Morgen 16u moeten we afscheid nemen van de Chevrolet Suburban. Vanavond gaan we er nog eens mee uitzetten, we gaan eten bij de Mexicaan. Erna gaan we de auto opruimen en eens checken wat we moeten achterlaten hier. Morgen rijden we naar Miami Beach waar we nog 2 dagen verblijven.

De Mama

Karel is terug uit congé en heeft een vlog klaar
https://youtu.be/WuILr_oN-ao?si=hSAi4Plh4krxmZPP

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Het filmpje is toch telkens de kers op de taart. Weeral genoten.

Carine 2024-07-24 08:00:16

Er was precies wel veel verkeer voor de Keys. Jammer. Alleen is dat meer indrukwekkend. Prachtig filmpje op het einde Karel! Aan de kosters aan boord... Been there done that. Niet leuk maar het is snorkelen is inderdaad het allemaal waard.

Elleny 2024-07-24 10:18:55

Heb al alle dagen jullie reisverslag gelezen. Leuke reis zo te zien. Maar jullie zijn goed voorbereid he. Grt johnny

Johnny en nele 2024-07-24 10:22:40

Lijkt me een geweldige ervaring, jullie reis! Als je heimwee hebt, kan je binnenkort ‘Bloodline’ bingen. Speelt zich af in de Keys… 😁

Nicole 2024-07-24 11:51:45

Lijkt me fantastische ervaring, ben benieuwd om alle verhalen eens live te horen. Ik zat ook een paar filmpjes achter, maar nu bijgebeend, heel tof om te volgen! Groetjes

Ann 2024-07-24 22:16:19

Gewoonweg zalig

Annelies 2024-07-25 07:56:49

prachtig, om naar te kijken en de verslagen te lezen

johny en christien 2024-07-25 20:37:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.