Florida City - Key West

Verenigde Staten, Union City

Vandaag rijden we op de Keys. Een eilandengroep verbonden met bruggen, zo’n 110 mijl lang. Het verste punt waar we vanavond slapen ligt slechts op 150 km van Cuba. In het eerste Visitor center stoppen we even om te checken waar interessante haltes zijn onderweg.
En dat doen we dan ook. Aan mijl 71 zouden we Betsy ontmoeten. Vic spot Betsy al aan mijl 77. De man in het Visitor center kan niet mooi schrijven. Betsy is de tweede meest gefotografeerde plaats op de Keys. Ze is reusachtig en tot in detail mooi nagemaakt. Zeker een foto en een magneetje waard.
In het bijhorende winkeltje gaan Roel en Vic op zoek naar een Life Guard t-shirt maar zonder succes.
Na Betsy staat Robbie’s op het programma. Het is een leuk marktje met winkeltjes met beschilderde surfplankjes en windklokjes en je kan er ook de Tarpons voeden. Tarpons zijn grote gulzige vissen. Je moet wel snel zijn met de visjes gooien want de pelikanen liggen ook op de loer om mee te eten. Daarna schubben van de handen wassen en terug in de frisse airco in de auto zitten.
Onze lunch nemen we in Bahia Honda State Park, een van de weinige zandstrandjes op de Keys. Het is er prachtig en er staan picknicktafels onder de bomen. We eten nog eens de beste broodjes en wraps van Amerika: de zelfgemaakte. Daarna gaan Roel en Vic nog eens te water. De duikbrilletjes die ik nog snel meenam komen van pas om vissen te spotten. Van onder onze boom zien we om de 10 seconden vissen opspringen dus er zitten er zeker. Vic heeft er een paar grote gespot en ook vissen die niet konden kiezen tussen Club en Anderlecht: met blauw en paars. Roel had ook verschillende vissen gezien.
Morgen gaan we met een boot naar het enige levende koraalrif van de USA om te snorkelen. Dit wordt vast een nieuw hoogtepunt van de reis. Nu nog een kleine 50 minuten rijden naar Key West en daar checken we in in ons motel. Chillen in de airco, duiken in het zwembad, een restaurantje zoeken voor vanavond, …
Karel brengt ons naar het zuidelijkste tafeltje van de USA. Ik eet een overheerlijke pizza met kreeft en look en daarna gaan we ook nog naar de sunset kijken.

Morgen snorkelen en dat is waarschijnlijk de laatste spannende activiteit van deze fantastische reis, al zal het momentje valiezen vullen best ook nog spannend worden …

De Mama

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Wauw zeg , zo tof allemaal xx

Annelies 2024-07-23 07:32:53

Zalig leuke foto's, iedereen is aan het genieten, mooie lachende gezichten 😊 enjoy the last days, guys!!

Ann 2024-07-23 07:35:58

Dat was weer een spectaculaire dag, en heerlijk om mee te kunnen genieten...

Inge 2024-07-23 07:48:32

Het blijft leuk om te lezen!

Evelyne 2024-07-23 09:05:22

Mooie foto's!

Elleny 2024-07-23 09:30:04

Waar is karel met z'n filmpjes ???

Marc 2024-07-23 10:10:46

Karel heeft congé genomen… morgen extra lang filmpje

dereere 2024-07-23 22:07:15

mooi , het blijft spannend

johny en christien 2024-07-25 20:40:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.