6e etappe Pieterpad Schoonloo-Sleen deel 2

Nederland, Sleen

Gisteravond ontmoeten ik (Simone) op de camping een medewandelaar van het Pieterpad. Ik maakte een praatje met hem en er was direct een klik. Hij wilde het Pieterpad in 3 weken tijd gaan wandelen en had daarom alleen zijn rugzak bij zich met wat kleding en zijn tent. Ik vroeg of hij het leuk vond om straks wat te komen drinken bij ons.
Hij schoof aan voor de koffie en stelde zich voor als Olav uit Heemstede. Het gesprek begon natuurlijk gelijk dat ik daar mijn opleiding had gedaan.
Het werd een hele bijzondere avond en na 2 uur kletsen gingen we weer uit elkaar.

Vanmorgen hadden we de wekker gezet op
6.45u en hebben we op ons gemak ontbeten. Olav was zijn tent aan het afbreken en is om 7.15u vertrokken voor de 6e etappe. We hebben hem tijdens onze wandeling niet meer gezien.
Wij vertrokken om 7.53u met de bus naar Schoonoord om weer verder te gaan waar we gisteren waren geëindigd bij de brug over het oranjekanaal. Het 1e pad links mogen we gelijk weer in en we lopen weer op een bospad en die moeten we uit lopen tot we bij een open veld komen.
We lopen tussen de bosrand en het open veld verder. Aan het einde gaan we weer het bos in. We lopen nu op een klein pad met allemaal bochten en deze weg komt uit op een keienweg. Nou daar willen wij echt niet op lopen en we nemen het pad er naast wat door de wandelaars voor ons al is gemaakt. Bij het Pieterpad bankje gaan we weer rechtsaf en lopen we helemaal door tot dat we bij een heideplas uitkomen. Hier nemen we even een korte pauze en omdat we onderweg helemaal geen pleisterplaatsen tegen komen moet ik er ook vandaag (voor de 3e keer)weer aan geloven om in het bos mijn behoefte te doen. Daarna gaat de wandeling een stuk makkelijker 🤣🤣
We blijven de bos- en zandpaden volgen en komen na 7km wandelen bij het Pieterpad monument uit. Dit indrukwekkende monument uit 2004 is ter ere van Bertje Jens (1913-2009) en Toos Goorhuis-Tjalsma (1915-2004), de bedenksters van het Pieterpad. Toos en haar vriendin Bertje hebben het pad uitgezet tussen 1978 en 1983.
Natuurlijk moesten wij hier foto's van maken.
We wandelen verder tot dat we een Galgenberg uitkomen. Hier houden we pauze en eten een broodje.
We kijken vanaf ons bankje uit op Galgenberg dit is een grote prehistorische grafheuvel. Archeologen hebben lagen uit verschillende perioden geïdentificeerd. In de jaren 30 is hier een vollefige wapenuitrusting opgegraven uit 1300 voor Christus. In de middeleeuwen werden hier ter dood veroordeelden opgehangen.
We lopen nu verder richting een vijfsprong en daar slaan we rechtsaf. We passeren een oorlogsmonument. Hier is in 1943 een Britse bommenwerper neergestort. Van de restanten van het vliegtuig is een monument gemaakt. De bemanningsleden liggen begraven op het kerkhof van Sleen.
Na dit monument lopen we het bos uit en komen we op een fietspad uit. Via een viaduct lopen we onder een drukke verkeersweg door en dan is het afgelopen met het bos. We lopen via fietspaden de laatste 4 km tussen de akkers door naar de kerk in Sleen. Daar is ons eindpunt van deze route en vrijdag starten we daar weer voor de 7e etappe.
We moeten nog 45 min wachten op de bus. We lopen naar het restauran de Deel om daar wat fris te drinken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.